Entitats sociosanitàries i socials cuidaran cinc horts urbans a Martorell

03/02/2022 - 10:00

El Departament de Medi Ambient de l’Ajuntament de Martorell ha cedit a entitats del municipi i de l’entorn cinc horts urbans. Són parcel·les destinades a associacions de caire sociosanitari i social que les havien sol·licitat.

L’objectiu és que els seus usuaris duguin a terme una activitat saludable i terapèutica com és el cultiu de verdures i hortalisses. L’alcalde Xavier Fonollosa ha lloat el projecte “perquè té una funció social innegable i alhora és molt saludable, ja que es fa a l’aire lliure i, en molts casos, de manera ecològica”.

Les cinc entitats que comptaran amb una parcel·la són l’Associació de Salut Mental del Baix Llobregat Nord, Persovuses, el Centre d’Atenció i Seguiment de Drogodependències (CAS) del Baix Llobregat Nord, l’Esplai de la Gent Gran de La Vila i l’Escola Balmes.

El projecte dels horts urbans de La Vila va engegar fa tres anys, i l’Ajuntament va reservar unes quantes parcel·les per a aquestes entitats. La superfície total és de prop de 8.000 metres quadrats, destinada als 72 horts, amb parcel·les de 5,5 metres d’amplada per 12 de llargària i amb subministrament d’aigua i magatzems d’eines inclosos.


 

Categories: 
Municipis: 
Baix LlobregatMartorell

Relacionats

Article

La transformació de Vallbona, al districte de Nou Barris de Barcelona, permetrà fer créixer el barri i dinamitzar-lo i mantenir-ne alhora l’esperit de la comunitat.

Article

La Casa de les Abelles s'ha omplert aquest cap de setmana d'activitats i coneixement per celebrar la Festa de la Mel

Article

Les parròquies se sumen a Energia del Prat amb plaques fotovoltaiques a les cobertes de les esglésies de Sant Pere i Sant Pau i de la Mercè. Amb aquestes noves instal·lacions, la comunitat local d'energia arribarà a produir 1.225kW.

Butlletí