Entitats sociosanitàries i socials cuidaran cinc horts urbans a Martorell

03/02/2022 - 10:00

El Departament de Medi Ambient de l’Ajuntament de Martorell ha cedit a entitats del municipi i de l’entorn cinc horts urbans. Són parcel·les destinades a associacions de caire sociosanitari i social que les havien sol·licitat.

L’objectiu és que els seus usuaris duguin a terme una activitat saludable i terapèutica com és el cultiu de verdures i hortalisses. L’alcalde Xavier Fonollosa ha lloat el projecte “perquè té una funció social innegable i alhora és molt saludable, ja que es fa a l’aire lliure i, en molts casos, de manera ecològica”.

Les cinc entitats que comptaran amb una parcel·la són l’Associació de Salut Mental del Baix Llobregat Nord, Persovuses, el Centre d’Atenció i Seguiment de Drogodependències (CAS) del Baix Llobregat Nord, l’Esplai de la Gent Gran de La Vila i l’Escola Balmes.

El projecte dels horts urbans de La Vila va engegar fa tres anys, i l’Ajuntament va reservar unes quantes parcel·les per a aquestes entitats. La superfície total és de prop de 8.000 metres quadrats, destinada als 72 horts, amb parcel·les de 5,5 metres d’amplada per 12 de llargària i amb subministrament d’aigua i magatzems d’eines inclosos.


 

Categories: 
Municipis: 
Baix LlobregatMartorell

Relacionats

Article

Els ajuntaments de Malgrat de Mar, Palafolls, Tordera, Santa Susanna i Blanes han signat l'acta fundacional que constata l'acord de constitució de l'Espai Agrari de la Baixa Tordera.

Article


En el marc de la Setmana de la Mobilitat, Martorell ha celebrat una setmana d'actes i inici de nous projectes per promoure la mobilitat sostenible a la ciutat: bus elèctric, la fotolinera, el bicitancat o els camins escolar son algunes de les accions presentades.

Article

La Setmana de l’Alimentació Conscient, del 15 al 27 d’octubre, ofereix activitats obertes a la ciutadania i tallers especialment adreçats a professionals.

Butlletí