Entitats sociosanitàries i socials cuidaran cinc horts urbans a Martorell

03/02/2022 - 10:00

El Departament de Medi Ambient de l’Ajuntament de Martorell ha cedit a entitats del municipi i de l’entorn cinc horts urbans. Són parcel·les destinades a associacions de caire sociosanitari i social que les havien sol·licitat.

L’objectiu és que els seus usuaris duguin a terme una activitat saludable i terapèutica com és el cultiu de verdures i hortalisses. L’alcalde Xavier Fonollosa ha lloat el projecte “perquè té una funció social innegable i alhora és molt saludable, ja que es fa a l’aire lliure i, en molts casos, de manera ecològica”.

Les cinc entitats que comptaran amb una parcel·la són l’Associació de Salut Mental del Baix Llobregat Nord, Persovuses, el Centre d’Atenció i Seguiment de Drogodependències (CAS) del Baix Llobregat Nord, l’Esplai de la Gent Gran de La Vila i l’Escola Balmes.

El projecte dels horts urbans de La Vila va engegar fa tres anys, i l’Ajuntament va reservar unes quantes parcel·les per a aquestes entitats. La superfície total és de prop de 8.000 metres quadrats, destinada als 72 horts, amb parcel·les de 5,5 metres d’amplada per 12 de llargària i amb subministrament d’aigua i magatzems d’eines inclosos.


 

Categories: 
Municipis: 
Baix LlobregatMartorell

Relacionats

Article

L'Ajuntament de Sant Boi ha posat en marxa a l'Escola Bressol La Mercè la prova pilot d'un projecte contra el malbaratament alimentari, que consisteix en destinar els excedents del servei de cuina del centre a les persones i famílies usuàries de la botiga Aliments Solidaris.

Article

Recentment s'ha posat en marxa l’hort del Mercat de la Vall d'Hebron - Teixonera, un projecte municipal gestionat per la cooperativa Tarpuna.

Butlletí