"Enfeina't". Viladecavalls participa en els projectes per afrontar la vulnerabilitat energètica i el consum responsable

Font: Ajuntament de Viladecavalls

27/06/2020 - 18:41

L'Ajuntament de Viladecavalls i el Consell Comarcal del Vallès Occidental, van renovar el conveni d’aquest 2020, per donar continuïtat al desenvolupament del programa "Enfeina't" que promou el Servei d'Ocupació de Catalunya.

Aquest programa fomenta accions per a la contractació laboral temporal i acompanyament a la inserció de les persones en situació d'atur de llarga durada amb l'objectiu de millorar la seva ocupabilitat, trencar amb la seva situació de desocupació i, d’aquesta manera, evitar-ne la cronificació i facilitar-les experiència professional per a la seva inserció laboral. 

Per aquest any, el Consell Comarcal ha contractat un gestor energètic i un gestor de consum per impulsar un projecte d'eficiència energètica, "Prometeu, energia eficient per a tu", i un altre de consum sostenible, "#PensaCircular, apunta't al consum sostenible".

El primer projecte té per objectiu promoure hàbits de consum més eficients pel que fa als subministraments bàsics, donar a conèixer els drets energètics entre la ciutadania i com fer-los efectius, promoure l’optimització tarifària en els contractes de subministraments bàsics i oferir atenció personalitzada a persones en situació de vulnerabilitat energètica.

El segon pretén facilitar informació, referències i propostes de formes de consum sostenible, promoure canvis de la ciutadania en els estils de vida i hàbits de consum, apropar el consum sostenible al conjunt de la ciutadania i reconèixer el consum com a eina de canvi i estimular l’apoderament de consumidors/es per influir en el canvi de model econòmic.

Viladecavalls aposta per donar a conèixer a la ciutadania la necessitat de ser conscients dels seus consums en els diferents subministraments i promoure el consum responsable, així com també a les empreses, la necessitat de millora en la gestió de residus i el material reutilitzable per una simbiosi urbana-industrial.


 

Categories: 

Relacionats

Article

El Govern ha aprovat el Full de ruta de l’economia circular a Catalunya (FRECC) 2030 per accelerar la transició del nostre país envers una economia més circular i justa que maximitzi el valor dels recursos i que actuï com a palanca de la transformació en un marc de col·laboracions entre actors clau. 

Article

S’implementa l’ús d’energies renovables als equipaments municipals i el baix consum en l’enllumenat públic

Article

Un teixit reciclat per a roba laboral, un envàs de productes de neteja i una defensa de moll intel·ligent guanyen el Premi Catalunya d'Ecodisseny

Butlletí