En marxa un servei d'assessorament gratuït per ajudar a estalviar energia a casa, a Sant Joan Despí

Font: Ajuntament de Sant Joan Despí

18/11/2020 - 17:30

L'Ajuntament de Sant Joan Despí posa en marxa un servei d'assessorament gratuït per ajudar a les llars a rebaixar la factura energètica i a contribuir al medi ambient i a la lluita contra el canvi climàtic. Mitjançant la campanya 'Endolla't a l'estalvi energètic', l'assessoria municipal resoldrà dubtes i informarà sobre diferents aspectes relacionats amb el consum d'energia a la llar.

El servei està a disposició de tota la ciutadania de Sant Joan Despí. Per rebre un assessorament energètic, cal demanar cita prèvia: per correu electrònic a l'adreça mediambient@sjdespi.net o per telèfon al 93 480 60 13 o al 93 480 60 16 (de dilluns a divendres de 9 a 14 h, i els dimecres de 16.30 a 18 h).

Durant l'assessoria, es revisaran les condicions de les factures de la llum, l'aigua i el gas (tarifa, potència contractada, manteniment, impostos) per tal de buscar les més avantatjoses per a la persona consumidora. A més, s'oferirà informació sobre ajuts i bonificacions, com ara la tramitació del bo social elèctric i tèrmic, i sobre bones pràctiques per optimitzar els consums i estalviar energia, fent un ús més racional dels recursos.

Es proposaran accions senzilles per estalviar energia a la cuina, amb els electrodomèstics, amb la il·luminació, amb la climatització... Accions com ara no deixar els aparells electrònics en stand by sinó desendollar-los; utilitzar bombetes led; aïllar les finestres; instal·lar el dispositiu de doble descàrrega a la cisterna del vàter, o posar filtres a les aixetes. Petits gestos que, tots sumats, permeten estalviar energia des de la llar.

A banda, s'oferirà la possibilitat de disposar d'un mesurador energètic a casa durant 15 dies, un aparell que permet conèixer en detall el consum d'electricitat i monitorar les mesures d'estalvi.

La posada en marxa d'aquest servei d'assessorament energètic s'emmarca en l'aposta de l'Ajuntament de Sant Joan Despí en la lluita contra el canvi climàtic i en el compromís municipal per a la reducció de les emissions de gasos amb efecte hivernacle, en línia amb el Pacte d'Alcaldes i Alcaldesses per l'Energia i el Clima.

Més informació aquí 


 

Categories: 

Relacionats

Article

La coberta de l’edifici acull 500 metres quadrats de plaques solars que generen energia per al centre educatiu i per a la futura Comunitat energètica de Sitges

Article

Les parròquies se sumen a Energia del Prat amb plaques fotovoltaiques a les cobertes de les esglésies de Sant Pere i Sant Pau i de la Mercè. Amb aquestes noves instal·lacions, la comunitat local d'energia arribarà a produir 1.225kW.

Article

Els mercats municipals de Sant Joan Despí -mercat de Les Planes i mercat del Centre- participen a la campanya Mercats Sostenibles de la Diputació de Barcelona, que consciencia a les persones usuàries dels mercats sobre la importància de reduir els envasos d’un sol ús.

Butlletí