En marxa un servei d'assessorament gratuït per ajudar a estalviar energia a casa, a Sant Joan Despí

Font: Ajuntament de Sant Joan Despí

18/11/2020 - 17:30

L'Ajuntament de Sant Joan Despí posa en marxa un servei d'assessorament gratuït per ajudar a les llars a rebaixar la factura energètica i a contribuir al medi ambient i a la lluita contra el canvi climàtic. Mitjançant la campanya 'Endolla't a l'estalvi energètic', l'assessoria municipal resoldrà dubtes i informarà sobre diferents aspectes relacionats amb el consum d'energia a la llar.

El servei està a disposició de tota la ciutadania de Sant Joan Despí. Per rebre un assessorament energètic, cal demanar cita prèvia: per correu electrònic a l'adreça mediambient@sjdespi.net o per telèfon al 93 480 60 13 o al 93 480 60 16 (de dilluns a divendres de 9 a 14 h, i els dimecres de 16.30 a 18 h).

Durant l'assessoria, es revisaran les condicions de les factures de la llum, l'aigua i el gas (tarifa, potència contractada, manteniment, impostos) per tal de buscar les més avantatjoses per a la persona consumidora. A més, s'oferirà informació sobre ajuts i bonificacions, com ara la tramitació del bo social elèctric i tèrmic, i sobre bones pràctiques per optimitzar els consums i estalviar energia, fent un ús més racional dels recursos.

Es proposaran accions senzilles per estalviar energia a la cuina, amb els electrodomèstics, amb la il·luminació, amb la climatització... Accions com ara no deixar els aparells electrònics en stand by sinó desendollar-los; utilitzar bombetes led; aïllar les finestres; instal·lar el dispositiu de doble descàrrega a la cisterna del vàter, o posar filtres a les aixetes. Petits gestos que, tots sumats, permeten estalviar energia des de la llar.

A banda, s'oferirà la possibilitat de disposar d'un mesurador energètic a casa durant 15 dies, un aparell que permet conèixer en detall el consum d'electricitat i monitorar les mesures d'estalvi.

La posada en marxa d'aquest servei d'assessorament energètic s'emmarca en l'aposta de l'Ajuntament de Sant Joan Despí en la lluita contra el canvi climàtic i en el compromís municipal per a la reducció de les emissions de gasos amb efecte hivernacle, en línia amb el Pacte d'Alcaldes i Alcaldesses per l'Energia i el Clima.

Més informació aquí 


 

Categories: 

Relacionats

Article

Barcelona Energia, que subministra l’electricitat als equipaments de tots els mercats municipals des del juliol del 2018, oferirà ara també els seus serveis als paradistes, que es podran beneficiar d’un estalvi del 15% dels costos, uns 500 euros l’any per parada, gràcies a l’opció de compra col·lectiva.

Article

Dues sessions telemàtiques obertes a la ciutadania permetran disposar d’eines i recursos per estalviar i millorar la llar energèticament

Article

L’Ajuntament ofereix als rubinencs i les rubinenques un servei en línia gratuït per assessorar-los sobre com estalviar energia

Butlletí