En marxa un servei d'assessorament gratuït per ajudar a estalviar energia a casa, a Sant Joan Despí

Font: Ajuntament de Sant Joan Despí

18/11/2020 - 17:30

L'Ajuntament de Sant Joan Despí posa en marxa un servei d'assessorament gratuït per ajudar a les llars a rebaixar la factura energètica i a contribuir al medi ambient i a la lluita contra el canvi climàtic. Mitjançant la campanya 'Endolla't a l'estalvi energètic', l'assessoria municipal resoldrà dubtes i informarà sobre diferents aspectes relacionats amb el consum d'energia a la llar.

El servei està a disposició de tota la ciutadania de Sant Joan Despí. Per rebre un assessorament energètic, cal demanar cita prèvia: per correu electrònic a l'adreça mediambient@sjdespi.net o per telèfon al 93 480 60 13 o al 93 480 60 16 (de dilluns a divendres de 9 a 14 h, i els dimecres de 16.30 a 18 h).

Durant l'assessoria, es revisaran les condicions de les factures de la llum, l'aigua i el gas (tarifa, potència contractada, manteniment, impostos) per tal de buscar les més avantatjoses per a la persona consumidora. A més, s'oferirà informació sobre ajuts i bonificacions, com ara la tramitació del bo social elèctric i tèrmic, i sobre bones pràctiques per optimitzar els consums i estalviar energia, fent un ús més racional dels recursos.

Es proposaran accions senzilles per estalviar energia a la cuina, amb els electrodomèstics, amb la il·luminació, amb la climatització... Accions com ara no deixar els aparells electrònics en stand by sinó desendollar-los; utilitzar bombetes led; aïllar les finestres; instal·lar el dispositiu de doble descàrrega a la cisterna del vàter, o posar filtres a les aixetes. Petits gestos que, tots sumats, permeten estalviar energia des de la llar.

A banda, s'oferirà la possibilitat de disposar d'un mesurador energètic a casa durant 15 dies, un aparell que permet conèixer en detall el consum d'electricitat i monitorar les mesures d'estalvi.

La posada en marxa d'aquest servei d'assessorament energètic s'emmarca en l'aposta de l'Ajuntament de Sant Joan Despí en la lluita contra el canvi climàtic i en el compromís municipal per a la reducció de les emissions de gasos amb efecte hivernacle, en línia amb el Pacte d'Alcaldes i Alcaldesses per l'Energia i el Clima.

Més informació aquí 


 

Categories: 

Relacionats

Article

Entre els objectius del nou servei, destaquen la voluntat de liderar, des d’un model mancomunat i compartit, les polítiques en matèria de prevenció d’incendis i una gestió forestal sostenible, posant en valor el patrimoni natural i desenvolupar nous models energètics renovables i menys depenents dels combustibles fòssils. 

Article
La guia és fruit de l’experiència de 6 anys ajudant la ciutadania amb la realització d’aquests tràmits i permet disposar de tota la informació per poder-los realitzar des de casa

L’Ajuntament de Viladecans ofereix, des de l’any 2014,  un servei d’assistència per a la tramitació de les bonificacions socials existents en els subministraments de l’electricitat i de l’aigua amb l’objectiu d’informar i d’ajudar la ciutadania en els tràmits administratius necessaris per fer la sol·licitud i poder gaudir de l’ajut.

Article

Les bonificacions, els baixos preus i la simplificació de tràmits contribueixen a que s’hagi superat un megawat de potència instal•lada a Lleida en plaques fotovoltaiques per a l’autoconsum energètic sobre coberta.

Butlletí