Els valors culturals i espirituals dels arbres mediterranis

Redacció
19/09/2011 - 00:00

Només queden 14 dies per poder participar en l'edició del llibre: Els valors culturals i espirituals dels arbres mediterranis, una iniciativa de mecenatge particular de Josep Gordi Serrat, professor de Geografia de la Universitat de Girona, de la que Sostenible.cat ha volgut fer-se ressó tant pel seu interès cultural com per la repercussió a la xarxa.

De fet, pràcticament ja s'han aconseguit els diners, manquen poc més de 200 euros per 2.000 euros, per editar 200 exemplars de Els valors culturals i espirituals dels arbres mediterranis. Aquesta publicació pretén omplir un buit en l'oferta editorial, ja que si bé podem trobar molta informació sobre les diferents espècies forestals o la seva distribució en arees geografiques concretes no existeixen publicacions que profunditzen en els valors culturals que atresoren els arbres mediterranis. L'obra per tant relaciona natura amb cultura, a través d'un discurs que expliqui al llarg de la història, quins són els valors i la simbologia que han anat atresorant els arbres mediterranis.

Les diferents aportacions donen dret a aconseguir un llibre (20 euros) aconseguir un llibre més una visita a Riells del Montseny on Jaume Calsapeu i Josep Gori parlaran al peu de diferents arbres de simbologies, històries i relats (50 euros) i una tercera modalitat pensada per entitats (300 euros) que dona dret a una conferència sobre els valors culturals i espirituals dels arbres mediterranis i 10 llibres
Cal destacar que aquest és també un llibre solidari, ja que la totalitat dels drets d'autor aniran per l'ONG Sol Solidari i per un projecte per permetrà reduir la desforestació a Etiòpia. El projecte a recolzar és la introducció de forns solars i altres tecnologies d'estalvi de llenya al voltant del bosc sagrat de Yimrihane (North Wollo, Etiòpia).
Teniu més informació aquí

Etiquetes: 

Relacionats

Article

L’Ajuntament de Mollet del Vallès ha creat un nou portal web interactiu amb informació i recursos sobre el medi ambient de la ciutat. Està format per les àrees temàtiques de la biodiversitat i els espais verds, l’energia, la gestió de residus, l’aigua, la promoció ambiental i la mobilitat i la qualitat de l’aire.

Article

Des del 2019 Barcelona té un equip de professionals experts a treballar i millorar la resilencia urbana per preparar la ciutat i prevenir o, en cas que sigui inevitable, minimitzar l’impacte de situacions excepcionals d’emergència.

Article

La Cel de Caldes és una Comunitat Energètica Local que neix per impulsar la transició energètica a Caldes de Montbui amb els següents objectius: impulsar l’ús d’energies renovables enfront els combustibles fòssils; contribuir a complir els objectius de reducció d’emissions de CO2; fomentar la participació ciutadana en la transició energètica; establir mecanismes per lluitar contra la pobresa energètica i rebaixar la factura elèctrica dels calderins i les calderines.

Butlletí