Els valors culturals i espirituals dels arbres mediterranis

Redacció
19/09/2011

Només queden 14 dies per poder participar en l'edició del llibre: Els valors culturals i espirituals dels arbres mediterranis, una iniciativa de mecenatge particular de Josep Gordi Serrat, professor de Geografia de la Universitat de Girona, de la que Sostenible.cat ha volgut fer-se ressó tant pel seu interès cultural com per la repercussió a la xarxa.

De fet, pràcticament ja s'han aconseguit els diners, manquen poc més de 200 euros per 2.000 euros, per editar 200 exemplars de Els valors culturals i espirituals dels arbres mediterranis. Aquesta publicació pretén omplir un buit en l'oferta editorial, ja que si bé podem trobar molta informació sobre les diferents espècies forestals o la seva distribució en arees geografiques concretes no existeixen publicacions que profunditzen en els valors culturals que atresoren els arbres mediterranis. L'obra per tant relaciona natura amb cultura, a través d'un discurs que expliqui al llarg de la història, quins són els valors i la simbologia que han anat atresorant els arbres mediterranis.

Les diferents aportacions donen dret a aconseguir un llibre (20 euros) aconseguir un llibre més una visita a Riells del Montseny on Jaume Calsapeu i Josep Gori parlaran al peu de diferents arbres de simbologies, històries i relats (50 euros) i una tercera modalitat pensada per entitats (300 euros) que dona dret a una conferència sobre els valors culturals i espirituals dels arbres mediterranis i 10 llibres
Cal destacar que aquest és també un llibre solidari, ja que la totalitat dels drets d'autor aniran per l'ONG Sol Solidari i per un projecte per permetrà reduir la desforestació a Etiòpia. El projecte a recolzar és la introducció de forns solars i altres tecnologies d'estalvi de llenya al voltant del bosc sagrat de Yimrihane (North Wollo, Etiòpia).
Teniu més informació aquí

Etiquetes: 

Relacionats

Article

La quarta edició de la campanya 'Connecta't a l'estalvi energètic' continua desenvolupant tot un seguit d'accions per ajudar a santfeliuencs i santfeliuenques a reduir el consum d'energia, i a estalviar en les factures de subministraments. Un servei que, amb la darrera pujada del preu del subministrament elèctric, pot suposar una ajuda per a moltes famílies del municipi. 

Article
By ca:user:amadalvarez - Treball propi, CC BY 2.5, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=2565016

By ca:user:amadalvarez - Treball propi, CC BY 2.5, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=2565016

El Pla d’Acció Climàtica de Caldes continua avançant amb la incorporació de les propostes recollides i prioritzades per la ciutadania en les sessions del procés de participació.

Article

Emmarcat en l’estratègia per fer front a l’Emergència Climàtica, l’objectiu és minimitzar els seus efectes i assegurar el subministrament d’aigua a la població.

Butlletí