Els punts de recàrrega municipal de vehicles elèctrics incrementen el seu ús un 40% durant el 2021, a Mollet

25/04/2022 - 17:12

El punt de recàrrega de vehicles elèctrics de l’Avinguda Burgos de Mollet del Vallès ha passat de 406 recàrregues el 2020 a 1.075 l’any passat. El nombre d’usuaris també s’ha incrementat passant de 79 al 179 durant el mateix període. El punt de recàrrega de l’Av. Jaume I també mostra un augment significatiu.

Mollet compta amb dos punts de recàrrega municipal gratuïta al centre del municipi, a l’avinguda Burgos i a l’avinguda Jaume I. L’ús de l’estació de l’Avinguda Burgos ha crescut en un 40% durant el 2021 passant de 406 recàrregues el 2020 a 1075 l’any passat. El nombre d’usuaris també s’ha incrementat dels 79 al 179 durant el mateix període.  L’estació de l’Avinguda Jaume I ha augmentat en un 470% durant el 2021 passant de 322 recàrregues el 2020 a 1.514 l’any passat. No obstant, cal tenir en compte que en aquest cas, les dades de 2020 són parcials, ja que punt va entrar en funcionament a mitjans d’any.

L’Ajuntament assumeix el cost de l’energia subministrada i el manteniment dels punts amb l’objectiu de potenciar l’ús del vehicle elèctric i no contaminant. Es tracta d’Estacions de Recàrrega Semiràpida (EdRsR), amb una potència total de 22 kW cada una. En el cas del punt de l’Av. Burgos, permet carregar un turisme o motocicleta, i en el cas de l’Av. Jaume I, dos turismes o motocicletes simultàniament. Les estacions subministren energia 100% renovable als vehicles elèctrics.

Mollet del Vallès referma el seu compromís amb el medi ambient i la promoció de la mobilitat sostenible i segura amb aquests punts de càrrega públics, que a més, suposen incentiu per a consumir al comerç local mentre el vehicle s’està carregant.

El regidor de Transició Energètica, Raúl Broto, ha explicat que “estem estudiant el model per implantar i gestionar nous punts per part l'Ajuntamentper incentivar l’ús dels vehicles elèctrics i potenciar aquest tipus de mobilitat”. Broto ha afegit que “això se suma a altres mesures preses per a reduir la contaminació a la ciutat, com la progressiva electrificació dels cotxes municipals o la declaració de Mollet, Ciutat 30”.


 

Municipis: 
Vallès OrientalMollet del Vallès
Etiquetes: 

Relacionats

Article

L’Ajuntament de Mollet del Vallès ha presentat el MolletBici, un mòdul d’aparcament per a bicicletes tancat, públic i gratuït amb capacitat per a 20 bicicletes situat al costat de l’estació de Renfe de Mollet – Sant Fost. L’aparcament, que estarà operatiu tots els dies de l’any i estarà vinculat als horaris de Rodalies, es tracta d’un espai tancat al qual només s’hi podrà accedir identificant-se mitjançant una APP i disposarà d’una càmera de videovigilància per garantir la seguretat. El servei és una aposta més per fomentar la intermodalitat entre la bicicleta i el tren i així facilitar i potenciar els trajectes sostenibles.

Notícia

La Declaració de Mollet fa una crida a que totes les ciutats del món implementin la velocitat màxima de 30 km/h, en base “a l’evidència existent” de la menor afectació en les lesions en un impacte a menys velocitat. Es tracta del text de consideracions i compromisos de les ponències i les taules rodones del III Congreso Internacional para Profesionales de la Seguridad y la Educación Vial, que la ciutat ha acollit aquest novembre. Experts que han participat al certamen han assegurat que Mollet és un model a seguir en la reducció de l’accidentalitat i l’educació viària.

Notícia

TMB contracta a Endesa X - Dominion la construcció dels carregadors utraràpids de l’H12 i la V15 i el manteniment de la infraestructura durant cinc anys per 4,6 milions d’euros

Butlletí