Els món local català celebra El Dia Mundial del Medi ambient

Redacció
05/06/2011 - 00:00

Desenes de municipis i ciutats de Catalunya s'han unit un any més a la celebració internacional del Dia Mundial del Medi ambient, celebrat aquest 5 de juny. Aquest és un dels instruments que utilitzen les Nacions Unides per fomentar la sensibilització mundial sobre el medi i promoure l'atenció i acció política sobre aquest tema.

Se celebra des de 1972, i va ser establert per l'Assemblea General de Nacions Unides en la seva Resolució 2994 (XXVII), de 15 de desembre de 1972, amb què es va iniciar la Conferència d'Estocolm. Aquest mateix dia, l'Assemblea General de l'ONU va aprovar la creació del Programa de les Nacions Unides per al Medi ambient (PNUMA).

Els objectius del DMMA són donar una cara humana als temes ambientals, motivar les persones perquè es converteixin en agents actius del desenvolupament sostenible i equitatiu, promoure el paper fonamental de les comunitats en el canvi d'actitud cap a les qüestions ambientals i fomentar la cooperació, la qual garantirà que totes les nacions i persones gaudeixin d'un futur més pròsper i segur.

Aquest any el tema principal ha estat "Boscos: La natura al seu servei", el qual destaca la necessitat de conservar els boscos i fer-ne un ús sostenible. Per primera vegada des que es va iniciar aquesta celebració l'any 1972, la República de l'índia ha estat el país amfitrió aquest 5 juny de 2011.

A Catalunya el món local ha celebrat aquest dia a través de diferentes activitats, com ara la festa al voltant del riu Ripoll que s'ha celebrat a Ripollet, les excursions, tallers i mercat d'intercanvi que ha celebrat el poble de Masquefa o les xerrades sobre el canvi climàtic i els horts ecològics que estan programades a Vilafranca del Penedès.

Etiquetes: 

Relacionats

Article

El ple ha acordat l'adhesió a la Xarxa Metropolitana de Refugis Climàtics

Article

El Consistori reforça el seu compromís amb el desenvolupament sostenible a través de la seva adhesió al Pla d'Acció de Compra Pública Verda de la Generalitat de Catalunya 2022-2025

Article

La instal·lació de la xarxa de calor amb combustible renovable ha durat quatre mesos

Butlletí