El Vendrell impulsa la creació d’un projecte estratègic de millora urbana, cultural i ambiental cap al 2030

10/03/2022 - 11:19

L’Ajuntament del Vendrell està immers en l’elaboració d’un projecte de transformació urbana, sociocultural i econòmica del Vendrell que ha rebut el nom d’ “#amb_tu”.

Per fer-ho s’han iniciat diverses línies de treball, que aniran avançant en diverses fases: la diagnosi, la planificació estratègica i la d’execució i avaluació contínua. Una de les accions engegades ja per tirar endavant aquest projecte ha estat l’adjudicació de diversos contractes clau a empreses especialitzades que poden contribuir a aquesta transformació des de diferents vessants. Per exemple, des de l’assessorament en verd urbà; des de la definició del programa de mesures d’intervenció i gestió de la riera de la Bisbal i el torrent del Lluc; des de l’elaboració d’una diagnosi integrada del municipi focalitzada en el sòl urbà, des de la redacció de l’avantprojecte del torrent dels Aragalls, des de l’actualització de l’inventari de parcs i jardins o des de la definició d’un programa marc de participació de la ciutadania, entre d’altres.

Aquest passat dimarts 22 de febrer es va dur a terme una jornada de treball que tenia com a objectiu la definició del marc de transformació del Vendrell en els propers 4 i 8 anys, cap al Vendrell 2030, a partir d’un grup de treball que provoqués la generació de sinèrgies.

La sessió va comptar amb l’assistència i implicació de tots els equips contractats entre 2021 i 2022, que són agents de canvi referents nacionals i estatals i que alhora es coordinen amb un ampli equip tècnic de l’Ajuntament, per tal de potenciar un canvi sistèmic de l’Ajuntament i del municipi.

Els objectius de la sessió eren identificar fortaleses, problemàtiques, trets diferenciadors respecte altres municipis i potencialitats; definir la visió del Vendrell, què vol ser i què no vol ser, i un relat i estratègia conjunta per als diferents projectes estratègics que s’estan iniciant, i els diferents projectes NEXT Generation als quals està aplicant l’Ajuntament i generar l’inici d’un ecosistema d’interacció entre els equips municipals i una metodologia de treball global.

La jornada es va iniciar als nuclis marítims, a l’ermita de Sant Salvador, des d’on es va fer una caminada per conèixer el litoral del municipi del Vendrell i la seva vinculació amb Pau Casals. Posteriorment es va visitar el centre del Vendrell i es va fer una sessió de treball a les instal•lacions de l’Escola de Música.

Segons ha avançat la regidora d’Urbanisme i Medi Ambient, Núria Rovira, en aquest projecte estratègic “una part important és la implicació social, basada en un programa de participació plantejat a llarg termini per tot el municipi”. Una implicació que permetrà mobilitzar les entitats, però també els agents clau d’interès i els diferents segments de població no organitzats.
Municipis: 
Baix Penedèsel Vendrell

Relacionats

Article

Els i les joves participants al Procés Participatiu de la Ciutadania Adolescent han consensuat, després de mesos de treball, tres demandes que tenen la protecció del medi ambient com a tema central. La iniciativa permet als i les joves exercir els seus drets i deures com a ciutadans i ciutadanes de Barcelona i presentar propostes als plens municipals de districte i de ciutat.

Article

Granollers inicia una transformació verda de la ciutat amb el projecte Connecta Congost Natura 2025 (link is external), que es converteix en el primer tram d’una anella verda al voltant de la ciutat i que connecta amb el nucli urbà. Es tracta d’una actuació de gran magnitud que obre el riu a la ciutat i renaturalitza l’entorn del Congost, tant el riu, el parc com el passeig fluvial, en benefici de la qualitat de vida de la ciutadania. Aquest projecte inclou la renaturalització del riu i el Parc del Congost i rep una subvenció de 3 milions i mig d’euros dels Fons Next Generation.

Article

El premi, atorgat per la Asociación Española de Parques y Jardines Públicos, valora el treball científic per quantificar els seus efectes positius en relació a la qualitat de l’aire.

Butlletí