El transport públic tanca el 2020 amb 559 milions de viatges, un 50% menys que l’any anterior

Font: Ajuntament de Barcelona

01/02/2021 - 11:28

El transport públic de l’àrea de Barcelona tanca el 2020 amb 559 milions de viatges, prop d’un 50% menys que l’any anterior. Per garantir la mobilitat de la ciutadania, el servei no s’ha interromput en cap moment durant la pandèmia de la covid-19. Els protocols de seguretat i d’higiene s’han reforçat i adaptat al context sanitari actual.

La demanda ha tingut una davallada d’entre el 48 i el 41% respecte al 2019, ha baixat de manera homogènia en tots els mitjans de transport i va ser especialment inferior al març, amb un descens del 92% respecte al mateix mes de l’any passat.

Com a conseqüència, els ingressos del transport públic també han caigut un 46%, un fet que no ha repercutit en les tarifes, que s’han congelat per al 2021.

Pel que fa a l’ús dels títols de transport, l’ús relatiu dels abonaments mensuals ha augmentat un 16% i el dels títols multiviatge ha caigut un 63%. La tarifació social representa un 16% del total, com l’any 2019.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha formalitzat la compra de 36 autobusos estàndard de 12 metres d'hidrogen, a més de dos vehicles articulats, que serien els primers articulats d'hidrogen a circular a tota Espanya. Es tracta de la compra més important de vehicles d’hidrogen de TMB i està finançada pel Ministerio de Transporte, Movilidad y Agenda Urbana, en el marc dels fons Next Generation
 

Notícia

L’avantprojecte de llei de l’impost sobre les emissions portuàries dels grans vaixells ja ha quedat enllestit perquè el Govern el pugui aprovar en breu, previ dictamen del Consell de Treball, Econòmic i Social. El text ha superat la fase d’audiència i informació pública i s’han tingut en compte les al·legacions de totes les parts interessades.

Notícia

L’objectiu de la campanya és que el col·lectiu jove que encara no hagi fet el canvi de sistema de la T-jove a la T-mobilitat faci el traspàs amb antelació a la tornada a les aules del mes de setembre.

Butlletí