El Secà de Sant Pere tindrà dos miradors “verds” sobre Lleida

Font: Ajuntament de Lleida

28/01/2019 - 18:13

L’alcalde, Fèlix Larrosa, ha visitat els dos miradors de la ciutat ubicats al Secà de Sant Pere que l’Ajuntament de Lleida adequarà amb una actuació “paisatgística i ambiental”. S’hi plantaran 43 unitats d’arbrat de diferents espècies i el barri guanyarà una nova façana verda, ja que els talussos dels miradors també tindran vegetació.

El paer en cap ha visitat l’àmbit de les obres acompanyat de la primera tinent d’alcalde, Montse Mínguez, i del president de l’AV del Secà de Sant Pere, Julián Garrido, juntament amb altres representants veïnals.

L’actuació, ha explicat el paer en cap, s’està licitant en aquests moments i es preveu que les obres podran iniciar-se a finals de febrer per estar enllestides a la primavera. Fèlix Larrosa ha ressaltat que es generarà un espai de confort i d’arbrat que proporcionarà una ombra molt necessària sobretot a l’estiu.

Més zones verdes a Lleida i al Secà
L’adequació dels Miradors del Secà s’inscriuen en la línia que assenyala la nova Ordenança del Paisatge de Lleida que, entre altres punts, posa l’accent en la generació de més zones verdes a Lleida, un objectiu que, segons ha remarcat el paer en cap, el Govern de la Paeria també vol complir al barri del Secà.

Els dos miradors se situen en els carrers Marimunt i dels Germans Queralt. El projecte que es durà a terme millora la seva accessibilitat. Cadascun, es dividirà en dues àrees diferenciades, una d’arbrada, i una altra on hi haurà espais de lleure i descans. També s’hi podran dur a terme activitats educatives. Entre els dos miradors, es plantaran 43 arbres (Lledoners, Gleditsia i Pistacia).

El pressupost de l’obra és de 48.394 euros. L’actuació va guanyar la darrera edició dels pressupostos participatius en el Secà de Sant Pere.


 

Relacionats

Article

L’actuació, finançada amb fons Next Generation, incorpora accions com el condicionament de passejos ombrats, la creació d’una bassa naturalitzada, l’estabilització de talussos i la millora de la vegetació, amb la plantació de 178 arbres i més de 2.000 plantes

Article

Un eucaliptus centenari malmès per la sequera és l’eix del nou espai de biodiversitat que Mataró ha dissenyat al Parc Central. Malauradament, es va haver de talar pel risc de caiguda, però encara és font de vida

Article

El municipi de la Noguera és un dels primers de Catalunya que subministra llum als veïns amb plaques solars públiques

Butlletí