El Remolar-Filipines acull la segona Jugatecambiental de Viladecans

17/09/2022 - 12:14

Les jugatecambientals són espais lúdics i de coneixement dels valors naturals dels parcs i platges metropolitanes promoguts per l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).

Les activitats familiars sobre natura i medi ambient creixen a Viladecans. El diumenge 18 de setembre, es posa en marxa una nova Jugatecambiental a l’Espai Natural del Remolar-Filipines, que se suma a la que des de l’any 2015 es desenvolupa al parc de la Torre-roja.

Les jugatecambientals són espais lúdics i de coneixement dels valors naturals dels parcs i platges metropolitanes promoguts per l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). En aquests, les famílies amb infants poden compartir una estona de joc i experimentació lliure amb materials específics, així com participar en activitats guiades descobrint l’entorn on es troben. 

El Remolar-Filipines és un espai de gran valor ambiental que reuneix tres hàbitats diferents, i complementaris, del delta: una platja natural guardonada pel seu valor “verge”, una pineda litoral molt singular en l’entorn metropolità i una de les principals zones humides de la província, tots ells considerats hàbitats prioritaris de protecció ambiental per Europa. Així, aquest punt es converteix en un magnífic espai per a l’educació i la sensibilització ambiental.

Inclou un programa d’activitats

La jugatecambiental del Remolar, que obrirà els diumenges d’11 a 13 hores, inclou un programa d’activitats coordinades per l’AMB, el Consorci per la Protecció i la Gestió dels Espais Naturals del Delta del Llobregat i l’Ajuntament de Viladecans.

El programa arrenca el 18 de setembre amb els tallers “Sostenibilitat creativa” i “Descoberta de la platja”. Al llarg de la tardor es faran activitats de descoberta de l’entorn, visites guiades, tallers sobre fauna i flora, experimentació amb la natura, conta-contes, espectacles de titelles, manualitats, i art creatiu en relació amb la natura.

Aquestes activitats se sumen a altres ja existents a l’Espai Natural, com l’itinerari vivencial de la pineda del Remolar, que es fa tots els diumenges al matí, i la visita guiada a la maresma de les Filipines, que es realitza cada últim diumenge de mes. 


 

 

Categories: 
Municipis: 
Baix LlobregatViladecans

Relacionats

Article


L’Espai Natural del Remolar-Filipines, a Viladecans, va estrenar el seu centre d’informació renovat i ho va fer coincidir amb la celebració del Dia Mundial dels Ocells, diumenge, 2 d’octubre.

Article

L'Ajuntament de Viladecans impulsa dues proves pilot de comunitats energètiques vinculades a dos centres educatius.​

Article

El Ple municipal de Viladecans de juny va aprovar per unanimitat la declaració formal de “Viladecans, ciutat amiga de les abelles i dels pol·linitzadors silvestres”, per tal de reconèixer el paper essencial d’aquests insectes pel que fa al manteniment dels ecosistemes terrestres, en la producció agrícola i en la seguretat alimentària. Per aquest motiu, la ciutat es compromet a continuar treballant per al desenvolupament del programa municipal Bee Happy, que vol implementar actuacions que permetin contribuir a la conservació dels pol·linitzadors silvestres.

Butlletí