El projecte Mataró cívica i activa entrega 19.000 € a les cinc escoles de Rocafonda i Pla d’en Boet que hi han participat

Font: Ajuntament de Mataró

16/12/2020 - 09:00
Lliurament del xec. Foto: Ajuntament de Mataró

Lliurament del xec. Foto: Ajuntament de Mataró

La prova pilot del projecte Mataró cívica i activa per incentivar de forma innovadora la recollida selectiva als barris de Pla d’en Boet i Rocafonda finalitza amb l’acte d’entrega dels xecs a les cinc escoles que hi van participar des del febrer fins al desembre del 2019. Els centres educatius reben 19.008 €, el 50% dels ingressos que el consistori rep pels quilos de selectiva recollits. L’altra 50% es destina a la millora de la neteja de la zona.

L’alcalde, David Bote, i el regidor de Transició Energètica i Sostenibilitat, Xesco Gomar, han fet entrega avui 10 desembre a l’Escola Torre Llauder del primer dels xecs del projecte Mataró cívica i activa per als centres educatius de Rocafonda i Pla d’en Boet que hi han participat. El xec ha estat recollit per la vicepresidenta de l'AMPA, Sonia Jiménez, i el director del centre, Joaquim Quílez. La situació de pandèmia ha fet retardar la celebració de l’acte. 

Des del febrer i fins al desembre del 2019, cinc escoles han participat en aquest projecte que té com a objectiu incentivar de forma innovadora la recollida selectiva. A més de les escoles, el projecte ha comptat amb la complicitat de les associacions de veïns dels dos barris, i s’han fet accions destinades específicament als grans productors de residus (establiments comercials, restauració, etc.), als mercats de marxants i als equipaments municipals.


Un 10% més de selectiva

L’incentiu d’aquesta campanya és que l’Ajuntament destina el 50% dels ingressos que rep pels quilos de selectiva recollits de més a fer possible que els alumnes de primària de les escoles participants puguin fer una excursió educativa i cultural. L’altra 50% dels ingressos es destina a la millora de la neteja a la zona.

Les dades mostren que l’increment de la recollida selectiva ha estat d’un 10% a Rocafonda i d’un 11% a Pla d’en Boet si es comparen les xifres acumulatives del desembre del 2018 amb les de desembre del 2019. A Rocafonda s’ha passat d’un 31% al desembre del 2018, a un 41% de recollida selectiva al desembre del 2019. Una xifra, la del 40% que era l’objectiu fixat en aquesta campanya. Molt a prop d’aquest objectiu ha quedat el Pla d’en Boet, amb un 37% al desembre del 2019 i amb un increment de l’11%. Un esforç que es tradueix en el mateix premi per a les escoles dels dos centres, que reben un xifra de diners en funció dels alumnes que tenen i sempre amb la base del 50% dels diners que l’Ajuntament rep pels quilos de selectiva que genera.

Els xecs de les escoles de Pla d’en Boet tenen un valor global de 7.542 €:

- Escola Camí del Mig: 4.880 €
- Escola Torre Llauder: 2.662 €

Els xecs de les escoles de Rocafonda sumen la quantitat d’11.466 €:

- Escola Àngela Bransuela: 3.983 €
- Escola Rocafonda: 3.865 €
- Escola Germanes Bertomeu: 3.618 €

La resta d’escoles participants rebran els seus xecs properament.


Continuïtat del projecte amb el nou contracte

Aquesta prova pilot tindrà continuïtat en aquells barris on, amb el nou contracte de la recollida de la brossa i la neteja viària que té previst el seu inici durant el 2021, s’implantin nous models de recollida selectiva amb identificació.


 

Relacionats

Article

Amb l'objectiu d'ajudar a reduir la despesa energètica de les empreses i fomentar millores en el camp de la reducció d'emissions i l'eficiència en la gestió de residus, l'Ajuntament de Sant Fruitós del Bages ha posat en marxa la segona edició d'un servei gratuït d'assessorament a les empreses pel que fa a la gestió energètica i de residus.

Article

El Barcelona Green Deal és l’agenda urbana i econòmica per fer, en els propers deu anys, una ciutat més competitiva, sostenible i equitativa, adaptada a reptes com les transicions ecològica i digital, que s’han vist accelerats per la pandèmia. El nou full de ruta consta de 38 mesures, entre les quals s’inclouen transformacions urbanes per revitalitzar o crear noves zones estratègiques d’activitat econòmica. Quines són?

Article

Segons dades de l'àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament d'Argentona, el municipi va assolir l'any 2020 un percentatge de recollida selectiva del 87,9%, el millor resultat que ha assolit mai. És un punt més que ara fa un any i dues dècimes millor que el sostre que tenia fins ara, corresponent a l'any 2018.

Butlletí