El projecte "HubB30, Més enllà de la circularitat" punt de partida cap a un ecosistema sostenible de residu zero al territori

25/05/2021 - 09:16

L’Ajuntament de Mollet participa en el projecte que articularà una xarxa d’Open Labs en el territori, que pretenen ser la matriu a partir de la qual comença la transformació cap a un ecosistema sostenible de recerca i innovació. Hi participen l’Ajuntament de Mollet del Vallès de Cerdanyola del Vallès, la Universitat Autònoma de Barcelona, ESADE, EURECAT, el Parc de Recerca UAB amb el suport d’Àmbit B30.

El Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) HubB30, més enllà de la circularitat vol posar en marxa un espai d’interacció entre els diferents agents amb l’objectiu de transformar el territori en un espai capdavanter en polítiques de residu zero i de desenvolupament sostenible.És una iniciativa de l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès, UAB, Esade, Eurecat i Parc de Recerca UAB).

Els PECT són iniciatives impulsades i liderades per les entitats públiques locals de Catalunya, que articulen projectes amb operacions i actuacions per a la transformació́ econòmica del territori. Compten amb la participació́ del teixit social i econòmic i impacten en la competitivitat de la regió.

El projecte presentat,és una experiència pilot focalitzada en el Residu Zero que ha de permetre dissenyar la metodologia, l'estructura òptima i els espais per implementar un nou model d’interacció́ entre els diferents actors de la Quàdruple Hèlix (universitats i centres de recerca; administracions; empreses; ciutadania) i els processos d’innovació́ oberta. Per fer-ho, el projecte articularà̀ una xarxa d’Open Labs en el territori. En ells es coordinaran processos participatius i de co-creació per a la identificació́ de reptes socials. Aquests es treballaran conjuntament amb altres labs a nivell de prototipatge i amb el suport d’incubadores i acceleradores podran generar-se oportunitats de negoci.

Josep Monràs, alcalde de Mollet, ha volgut destacar en la presentació “la importància que té per a la ciutat participar de projectes estratègics del territori en l’àmbit del desenvolupament sostenible que ajudin a transformar el nostre model econòmic i social”. En aquest sentit, Monràs ha posat en valor l’aportació que fa Mollet a la iniciativa “amb espais capdavanters en innovació com el MolletHub, que ja ha demostrat ser una eina útil per endegar projectes innovadors”.


 

Relacionats

Article

Les parades del Mercat Municipal proposen accions de millora per reduir l'ús d'envasos de plàstic d’un sol ús.

Article

Abans de la implantació del sistema Porta a Porta, el percentatge de recollida selectiva de residus era del 45 %.

Article

Cooperasec ha impulsat aquesta iniciativa que promou l'ús compartit entre el veïnat d'objectes, com una aspiradora o una tenda de campanya, per potenciar el consum responsable i el residu zero

Butlletí