El projecte del CEM Turó de la Peira guanya el premi Ciutat de Barcelona 2019 en la categoria d’Arquitectura i Urbanisme

Font: Ajuntament de Barcelona

17/02/2020 - 10:47

Els arquitectes Anna Noguera i Javier Fernández han estat guardonats amb els premi Ciutat de Barcelona 2019 en la categoria d’Arquitectura i Urbanisme pel projecte del CEM Turó de la Peira. Se n’ha destacat la plena integració en una situació urbana complexa, l’alta qualitat de l’espai superior, i l’ús estructural i sostenible de la fusta.

El jurat, format per Kathrin Golda-Pongratz, Ramon Faura Coll, Ethel Baraona Pohl, Moisés Puente Rodríguez i Guillermo López, n’ha valorat l’aposta pels equipaments públics de qualitat, així com el significat de la peça per la seva plena integració en una situació urbana complexa. Gràcies a una estratègia sòbria i contundent és capaç de solucionar molts dels reptes que planteja l’emplaçament: desnivell topogràfic, accessos i relació amb el veïnat. En destaca l’alta qualitat de l’espai diàfan superior i l’ús estructural i sostenible de la fusta.

Aquest és el segon premi per als arquitectes del projecte, després que el passat novembre s’enduguessin el MAPEI, un guardó que reconeix les persones professionals que impulsen projectes sostenibles i que també destaca les bones pràctiques que contribueixen a l’evolució de la construcció.

Premis Ciutat de Barcelona

Els premis Ciutat de Barcelona tenen per objectiu reconèixer la creació, la investigació i la producció de qualitat duta a terme a Barcelona per persones creadores o col·lectius que hi treballen, o per institucions i organitzacions barcelonines que les promouen o les produeixen.

En l’acte d’entrega, celebrat el dimarts 11 de febrer, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, es va dirigir a les persones guardonades per dir-los que representen “el millor de la nostra ciutat: oberta, innovadora, solidària, dinàmica, que viu i s’expressa de moltes formes, amb moltes visions, i des de molts àmbits. Representeu aquest model de ciutat valenta, feminista, que té cura de la seva gent, que té confiança en les seves possibilitats.”


 

Categories: 

Relacionats

Article
Font: Ajuntament del Prat

Font: Ajuntament del Prat

A l’entorn d’aquesta iniciativa, per sensibilitzar sobre la necessitat de reduir la presència de residus a les platges, s’organitza un concurs en què participen una dotzena de municipis costaners de l’Estat. En el més votat, es farà a la tardor una jornada intensiva de neteja a la platja per part de voluntariat mediambiental. La platja del Prat és una de les candidates

Article

El Consell està format per 32 acadèmiques i acadèmics de prestigi reconegut en els àmbits econòmic, social i ambiental, que han aportat la seva opinió sobre les propostes presentades per la tinenta d’alcaldia, Laia Bonet, i el comissionat d’Agenda 2030, Miquel Rodriguez.

Article
El CADS publica un informe per avançar vers una gestió sostenible del medi marí i costaner

L'informe conté recomanacions per fer compatibles la conservació del medi marí i l’activitat socioeconòmica, en la línia del que promou l’Agenda 2030 de Nacions Unides i, en particular, l’ODS 14 dedicat a l’àmbit marí.

Butlletí