El projecte del CEM Turó de la Peira guanya el premi Ciutat de Barcelona 2019 en la categoria d’Arquitectura i Urbanisme

Font: Ajuntament de Barcelona

17/02/2020 - 10:47

Els arquitectes Anna Noguera i Javier Fernández han estat guardonats amb els premi Ciutat de Barcelona 2019 en la categoria d’Arquitectura i Urbanisme pel projecte del CEM Turó de la Peira. Se n’ha destacat la plena integració en una situació urbana complexa, l’alta qualitat de l’espai superior, i l’ús estructural i sostenible de la fusta.

El jurat, format per Kathrin Golda-Pongratz, Ramon Faura Coll, Ethel Baraona Pohl, Moisés Puente Rodríguez i Guillermo López, n’ha valorat l’aposta pels equipaments públics de qualitat, així com el significat de la peça per la seva plena integració en una situació urbana complexa. Gràcies a una estratègia sòbria i contundent és capaç de solucionar molts dels reptes que planteja l’emplaçament: desnivell topogràfic, accessos i relació amb el veïnat. En destaca l’alta qualitat de l’espai diàfan superior i l’ús estructural i sostenible de la fusta.

Aquest és el segon premi per als arquitectes del projecte, després que el passat novembre s’enduguessin el MAPEI, un guardó que reconeix les persones professionals que impulsen projectes sostenibles i que també destaca les bones pràctiques que contribueixen a l’evolució de la construcció.

Premis Ciutat de Barcelona

Els premis Ciutat de Barcelona tenen per objectiu reconèixer la creació, la investigació i la producció de qualitat duta a terme a Barcelona per persones creadores o col·lectius que hi treballen, o per institucions i organitzacions barcelonines que les promouen o les produeixen.

En l’acte d’entrega, celebrat el dimarts 11 de febrer, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, es va dirigir a les persones guardonades per dir-los que representen “el millor de la nostra ciutat: oberta, innovadora, solidària, dinàmica, que viu i s’expressa de moltes formes, amb moltes visions, i des de molts àmbits. Representeu aquest model de ciutat valenta, feminista, que té cura de la seva gent, que té confiança en les seves possibilitats.”


 

Categories: 

Relacionats

Article

El CREAF col·labora juntament amb la UAB i el CTTC en el projecte ’Vivim, respirem, replantegem Sabadell‘ que lidera l’ADENC i que presenta un estudi sobre l’estat de la fauna i flora urbana, la qualitat de l’aire a la ciutat i la mobilitat per donar solucions a una ciutat més sostenible i verda.

Article

S’han donat a conèixer els guardonats de l’edició 2019 dels Premis Ciutat de Barcelona. premis que atorga l’Ajuntament de Barcelona.Aquests premis són un reconeixement a la creació, la investigació i la producció realitzades a Barcelona per creadors o col·lectius que hi treballen o per institucions i organitzacions barcelonines que les promouen o les produeixen.

Article

L’Ajuntament de Reus s’ha compromès institucionalment amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’ONU, i des de la regidoria de Recursos Humans i Medi Ambient s’han programat diverses accions informar i sensibilitzar la ciutadania sobre la necessitat d’introduir noves pràctiques per avançar en el compliment dels objectius tant a nivell individual com de ciutat.

Butlletí