El projecte de compra agregada d'energia de Montcada i Reixac continua prenent forma

Font: Ajuntament de Montcada i Reixac

02/11/2018 - 16:15

La Regidoria de Promoció Econòmica i Ocupació, juntament amb la Regidoria de Comerç i Turisme, han tingut la reunió de treball aquesta setmana sobre la Compra Agregada d'Energia, que aquest any es farà efectiu amb Pimes, micro pimes i comerços de Montcada i Reixac que s'hi vulguin adherir.  A la reunió es va consensuar la data de la subhasta de preu d’energia, que es farà al desembre del 2018, on es vol aconseguir el millor preu d’energia i fer-ho amb energia verda certificada. Les empreses que han mostrat el seu interès a participar-hi estan convocades a una reunió el pròxim 9 de novembre.

Aquest procés per la reducció dels costos energètics, que compta amb el suport de la Diputació de Barcelona, respon a la voluntat del consistori de millorar la competitivitat de les empreses i establiments comercials de Montcada i Reixac atenent a les seves necessitats i demandes expressades, i, en concret, per afrontar el constant encariment del preu de l’energia promovent una subhasta per minimitzar-ne el seu cost.

Amb aquest procés els resultats esperats són la reducció dels costos energètics, reduint el preu de l’energia consumida (electricitat i gas) perquè la compra de la mateixa es fa al millor preu en subhasta; l'adquisició d’energia renovable certificada, amb la qual cosa es complirà amb la directiva europea per la reducció d’emissions de CO2 i facilitar l’autogeneració d’energia a partir de fotovoltaiques.

El següent pas, es fer una reunió de treball amb les empreses adherides al grup de compra agregada d’energia prevista per al 9 de novembre, on es realitzarà l’anàlisi de la demanda agregada de les empreses i establiments que formen el grup.  'El projecte està agafant forma, els empresaris s'hi estan interessant i cada cop tenim més clar que ho podrem tirar endavant', ha manifestat el president de l'Àrea Econòmica, Óscar Gil.

Les empreses que estiguin interessades en entrar en el Grup de Compra Agregada encara ho poden fer contactant amb Promoció Econòmica i Ocupació per correu electrònic a l'adreça promocioeconomica@montcada.org o trucant al 935 648 505.


 

Categories: 

Relacionats

Article

Investigadors de la URV elaboren un sistema capaç de minimitzar l’impacte econòmic i ambiental en la configuració de comunitats energètiques d’energia renovable.

Article

El Centre d’Innovació i Formació Boca de la Mina de la Diputació de Tarragona a Reus tindrà una caldera de biomassa que abastirà d’energia el centre, el CEE Alba i l’Escola Oficial d’Idiomes.

Article

Té l’objectiu de reduir el consum d’energia, augmentar el consum d’energia renovables i disposar d’eines avançades d’avaluació del consum · Es tracta d’una iniciativa que l’Ajuntament recull de la Diputació de Barcelona i que inclou mesures d’estalvi en l’ús de recursos i de millora de l’eficiència energètica de les instal·lacions esportives

Butlletí