El projecte "Ciutats comestibles" de Sant Feliu de Llobregat, celebra les primeres jornades de reflexió

12/02/2021 - 08:52

El projecte EdiCitNet, finançat per la Unió Europea i amb una durada prevista de 5 anys, va néixer amb l'objectiu de demostrar que la implementació d'infraestructures verdes no ornamentals pot augmentar la producció sostenible d'aliments a nivell local, així com regenerar espais urbans apostant per una millora de la inclusió social.  Sant Feliu és l'únic municipi participant de l'estat espanyol.

Dimarts 2 de febrer es van celebrar les primeres jornades de reflexió del grup de treball EdiCitNet (Edible City Network) Ciutats Comestibles, un fòrum que treballa en l'impuls de la sostenibilitat a les ciutats en l'ambit alimentari, i en el que Sant Feliu és l'únic municipi participant de l'estat espanyol.

En la sessió virtual es van retrobar diferents entitats de la ciutat i d'altres membres del grup, que van compartir els objectius, reptes i visió de futur en relació a la tasca que desenvolupen al voltant d'un eix comú, com és la implementació de solucions basades en la natura per a la producció d'aliments.

Com a suport del projecte, l'entitat Arran de Terra va proposar una dinamització per fomentar la participació de tothom amb una breu presentació, i més específicament tres experiències que s'han desenvolupat al municipi. En el transcurs es va generar  un clima i diàleg de proximitat entre les persones participants, amb un debat que va permetre dibuixar un mapa de propostes amb solucions basades en la natura, i la relació que les persones poden tenir de manera constructiva. Aquestes reflexions seran la base de treball del proper fòrum on es continuarà treballant amb l'objectiu de fer de Sant Feliu una ciutat comestible, sostenible i generadora de relacions intergeneracionals i econòmiques al voltant del cultiu d'aliment.

A les jornades també van ser presents la Fundació Solidaritat de la Universitat de Barcelona, l'Institut Català de Recerca de l'Aigua, i Eco-innovative environmental solutions. Sant Feliu de Llobregat participa juntament amb d'altres ciutats europees i d'arreu del món al projecte Edicitnet (Edible City Network), per crear una xarxa internacional de ciutats comestibles. Es pot consultar més informació al web del projecte i a les seves xarxes socials Twitter i Instagram.

EdiCitNet, Ciutats Comestibles

El projecte EdiCitNet, finançat per la Unió Europea i amb una durada prevista de 5 anys, va néixer amb l'objectiu de demostrar que la implementació d'infraestructures verdes no ornamentals pot augmentar la producció sostenible d'aliments a nivell local, així com regenerar espais urbans apostant per una millora de la inclusió social. Sant Feliu de Llobregat s'ha compromès a desenvolupar un pla urbanístic estratègic que integri solucions naturals comestibles, juntament amb la millora de la gestió i recuperació de l'aigua, per tal de fomentar la cohesió social a través de la millora de la salut i benestar de les persones.

EdiCitNet està coordinat per la Universitat Tècnica de Berlin i compta amb la participació de 35 socis, entre els que s'inclouen 13 ciutats d'arreu del món com Sant Feliu de Llobregat, Rotterdam o l'Havana. També hi col·laboren universitats o centres de recerca, com la Fundació Solidaritat de la Universitat de Barcelona, l'Institut Català de Recerca de l'Aigua, i el Laboratori d'Enginyeria Química i Ambiental de la Universitat de Girona.


 

Relacionats

Notícia

Arrenca el procés participatiu, obert a tota la ciutadania, per a l’elaboració de l’Agenda Estratègica del Pirineu amb horitzó 2030. L’Agenda, impulsada per la Vicepresidència del Govern, serà el full de ruta per orientar el desenvolupament de les comarques de l’Alt Pirineu i Aran, Solsonès, Berguedà i Ripollès, prioritzant la dinamització econòmica, la sostenibilitat i l’arrelament de la ciutadania.

Opinió

El Vallès és una realitat ambiental, territorial i orgànica que no entén de divisions i segregacions administratives. Té una singularitat poc comuna. No és cap pati del darrere.

Notícia

L'Ajuntament de Terrassa en Ple ha aprovat per unanimitat l'Agenda Urbana de Terrassa i el Pla d'Acció 2022-2030. D'aquesta manera, s'arriba a la culminació d'un procés, que ha estat obert a la participació de la ciutadania i als agents socioeconòmics de la ciutat, per establir les bases estratègiques comunes del futur de Terrassa.

Butlletí