El projecte 50/50 a les escoles públiques de Santa Perpétua estalvia 38 tones de CO2 i més d'11.000 euros

04/07/2021 - 15:26
L'alcaldessa durant l'acte de cloenda del projecte 50/50

L'alcaldessa durant l'acte de cloenda del projecte 50/50

Gràcies al projecte 50/50 i a la feina de l'alumnat realitzant accions d'estalvi energètic, les escoles han aconseguit una reducció de 170.000 kw d'energia i de 38 tones d'emissions de CO2 . Això es tradueix en un estalvi econòmic d'11.598 euros, tal com ha informat l'Ajuntament.

Les escoles públiques de Santa Perpètua de Mogoda, juntament amb l'Ajuntament, van celebrar l'acte de cloenda del projecte 50/50 que van dur a terme durant el curs 2019-2020. Aquest programa està subvencionat per la Diputació de Barcelona i s'ha pogut realitzar amb el suport tècnic de l'Ajuntament.

L'objectiu del projecte és que l'alumnat de 5è i 6è de les cinc escoles públiques (Santiga, Bernat de Mogoda, Santa Perpètua, La Florida i Els Aigüerols) estalviïn energia i les emissions de CO2 a l'atmosfera a través d'un pla d'acció amb iniciatives com la col·locació de cartells a les aules recordant apagar els llums, elaborar un decàleg d'estalvi energètic, posar termòmetres a les aules, entre d'altres. Aquestes accions d'estalvi, tant energètic com econòmic, revertiran en els mateixos centres educatius que rebran el 50% de l'import estalviat durant el curs.

Gràcies al projecte 50/50 i a la feina de l'alumnat realitzant accions d'estalvi energètic, les escoles han aconseguit una reducció de 170.000 kw d'energia i de 38 tones d'emissions de CO2. Això es tradueix en un estalvi econòmic d'11.598 euros, tal com ha informat l'Ajuntament.

Per poder desenvolupar el projecte, cada escola ha constituït un equip energètic que ha coordinat el projecte i s'ha encarregat de garantir el bon funcionament del pla. A causa de la pandèmia, l'alumnat només ha pogut fer tres de les sis sessions que estaven previstes. Aquestes s'han centrat a analitzar la situació energètica de cada escola i crear un pla d'acció a seguir per aconseguir l'objectiu del projecte. Malauradament, el confinament domiciliari del març de l'any 2020 va fer que l'alumnat no pogués finalitzar el projecte fent el seguiment de les accions i valorant el resultat del pla.

A l'acte de cloenda telemàtic han assistit els diferents grups escolars que han participat en el projecte; l'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia; el regidor de Transició Energètica i Canvi Climàtic, Sergi Hernández; el regidor d'Educació, Pere García, i tècnics municipals.

Sergi Hernández ha destacat la feina de l’alumnat perquè "és la generació que heretarà el planeta i que l'Ajuntament està orgullós que l'alumnat sigui conscient que la lluita contra el canvi climàtic ha de ser una prioritat". El regidor ha felicitat l’alumnat i ha demanat que "posin en pràctica a casa seva tot el que han après sobre energia amb el projecte 50/50".

L’alcaldessa, Isabel Garcia, ha agraït l’alumnat del programa pel seu esforç per aprendre i posar en pràctica que "l’energia s’ha d’utilitzar de manera responsable i eficient". Garcia ha recordat que "no tenim un planeta B i hem de cuidar el que tenim per ser feliços i viure bé" i ha afegit que els escolars han fet una molt bona feina de sensibilització i d’actuació per lluitar contra el canvi climàtic.


 

Etiquetes: 

Relacionats

Article

L’Ajuntament de Reus ha rebut, fins el moment, 36 sol·licituds de bonificació del 50% de descompte de l'IBI per instal·lacions d’autoconsum amb energia solar fotovoltaica. Això suposa una potència total sol·licitada de 750 kW d’origen solar, tenint en compte que la potència mitjana dels habitatges és de 4,85 kW.

Notícia

"Premià energia" neix amb l'objectiu de realitzar les accions incloses en el Pla de Transició Energètica Local, com reduir les emissions de CO₂ un 55% el 2030 respecte al 2005 i disminuir la despesa energètica.

Notícia

El ple del Prat ha donat el tret de sortida per cercar socis per a la Comunitat Ciutadana d’Energia, Energia del Prat, que es vehicularà a través d’una societat publicocomunitària. S’han aprovat per unanimitat les condicions del concurs per optar a participar de la comunitat, com a accionista privat o mitjançant l’associació d’usuaris que hi canalitzarà la participació ciutadana

Butlletí