El plogging pren embranzida a Catalunya amb Mou-te pel Mar

Font: Mon Planeta

05/11/2019 - 12:59

En tres mesos s’han recollit 8 tones de residus al litoral català amb aquestes ecomarxes que promouen l’esport amb consciència ambiental

Mou-te per Mar està decidida a promoure la passió per l’esport amb la cura pel medi ambient. Per això ha organitzat tres sortides en els ultims mesos en les que s’han recollit fins a 8 tones de residus. L’última aquest diumenge a Blanes que va aplegar 150 persones.

Les activitats es fan amb col·laboració amb confraries de pescadors i entitats locals i el que volen és reduir la quantitat de deixalles que acaben al mar amb l’activitat del plogging: la combinació entre fer un passeig i recollir deixalles del terra.

Aquestes accions de caràcter popular s’han fet a Roses, Palamós, Sant Feli de Guíxols i Blanes i convoquen als que hi vulguin participar en un punt comú. Es convida als voluntaris a fer un escalfament conjunt per després indicar quines seran les zones d’actuació. Teresa Terés una de les integrants de Mou-te pel Mar, recorda en declaracions a Món Planeta que “durant el plogging es mouen músculs que normalment tenim inactius, és per això que fem un escalfament”. Armats amb bosses de plàstic durant dues hores els participants recullen brossa i un cop tots junts de nou, es fan uns estiraments per tancar la jornada.

Aquesta iniciativa va sorgir arran de la plataforma Twinapp, una aplicació que es va crear per posar en contacte esportistes de tot el món. Un dels integrants dels creadors de Twinapp és Miquel Ferrés, pescador de professió i runner d’afició. Teresa Terés explicava que “en Miquel es va començar a preocupar per la quantitat de plàstics i deixalles que trobava al mar i que també veia quan sortia a córrer i per això es va decidir a impulsar Mou-te pel Mar".

Les dades de diversos organismes constaten que un 70% dels residus que acaben al mar provenen dels que es llencen a la terra. Així, de la combinació de la seva feina com a pescador, de la seva preocupació mediambiental i de la plataforma tecnològica Twinapp va néixer Mou-te pel Mar.

En breu faran balanç d’aquestes primeres accions i presentaran noves campanyes. De moment tenen el suport de les confraries de pescadors de Roses, Blanes, Sant Feliu de Guíxols i Palamós d’entitats locals, de l’associació Run Woman Run, de Sorea i també de la Unió Europea.


 

Categories: 

Relacionats

Article

S'ha iniciat a Dinamarca el projecte europeu “CITYLOOPS-Demostracions de desenvolupament urbà sistèmic per ciutats circulars i regeneratives” que compta amb la participació del Consell Comarcal en el marc del Vallès Circular. Com a marc de compromís i impuls del projecte, el passat 28 d'octubre va tenir lloc a Høje-Taastrup (Dinamarca) la signatura d’una Declaració de Ciutats Circulars, per part de representants institucionals de les diferents ciutats implicades en l’execució.

Article

El president del Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme i alcalde de Mataró, David Bote, va recollir el passat 8 d'octubre a Bilbao el segon pemi de Comunicació de la ISWA, l’Associació Internacional de Residus Sòlids, en el marc del congrès mundial d'aquesta entitat. El guardó reconeix l'originalitat de la campanya “Recicla i Guanyaràs” que, entre altres propostes, va produir el documental “Molta Merda”, protagonitzat per Quim Masferrer.

Article

L’Ajuntament de Barcelona dona un nou impuls a l’estratègia Residu Zero i col·labora amb el nou servei mòbil d’autoreparació de petits electrodomèstics, bicicletes i aparells informàtics, anomenat ReparaTruck, que es posa en marxa el 9 d'octubre.

Butlletí