El pavelló de Sant Esteve Sesrovires estrena il·luminació led

Font: Ajuntament de Sant Esteves Sesrovires

01/11/2018 - 18:26

Durant aquest octubre s’ha renovat part de l’enllumenat interior del pavelló poliesportiu de Sant Esteve Sesrovires. S’han substituït els focus halògens de la pista i els fluorescents de la graderia per tecnologia led, la qual millora tant els nivells d’il·luminació com d’estalvi energètic al reduir-ne el consum.

Els treballs han consistit en la retirada de la trentena de focus halògens i la línia de fluorescents, i la seva substitució per focus i lluminàries tipus led. La renovació suposa una disminució important en quant a la potència, que baixa dels 12.000 w/h fins als 4.500 w/h. També representa un estalvi en quant a manteniment, ja que la tecnologia led té una vida útil molt superior. Així, es passa de 3.500 hores de la tecnologia antiga a 50.000 hores de la nova tecnologia led.

Amb aquesta actuació al pavelló es millora també en eficiència energètica i es garanteixen els nivells lumínics que fixa el Pla director d’instal·lacions i equipaments esportius, aconseguint millors nivells tant pel que fa a lluminositat com a uniformitat. 

La nova instal·lació permet encendre de forma independent qualsevol dels tres sectors en què es divideix la pista en funció de l’ús que es fa en els entrenaments esportius. Permet també discriminar les enceses, tant si correspon a entrenaments com a competicions.

Pel que fa a les lluminàries que s’han retirat, està previst reciclar-les i destinant-les a recanvi per a altres instal·lacions esportives que funcionen amb el mateix tipus d’il·luminació. 

La renovació ha tingut un cost de 16.000 euros i han estat finançats amb fons municipals. 


 

Categories: 

Relacionats

Article

El paviment solar de l’empresa Sorigué ha estat el guanyador del repte ‘Paviments generadors’ llançat per i.lab, l’aposta de l’Ajuntament de Barcelona per accelerar la innovació urbana sostenible i social.

Article
Visita municipal a les plaques fotovoltaiques a l'escola Reixac Autoria: Premsa Ajuntament

Visita municipal a les plaques fotovoltaiques a l'escola Reixac Autoria: Premsa Ajuntament

L'objectiu de la instal·lació, que té un cost de 74.000 euros i està sufragada per l’Àrea Metropolitana de Barcelona, té com a objectiu aconseguir un estalvi econòmic en el consum d’energia elèctrica.

Article

L'Ajuntament de Reus consolida la seva aposta per l'energia verda i incrementarà en un 33% el pressupost d'inversions destinat a projectes municipals d'autoconsum amb energia solar fotovoltaica. Als 300.000 euros previstos inicialment, la regidoria de Recursos Humans i Medi Ambient hi suma 100.000 més i arriba als 400.000 euros d'inversió per finançar nous projectes. L'aposta del consistori per les energies renovables permet, actualment, obtenir l'energia no contaminant equivalent a consum d'un centenar de llars a partir de les 7 plaques fotovoltaiques ubicades en diferents equipaments de la ciutat.

Butlletí