El pavelló de Sant Esteve Sesrovires estrena il·luminació led

Font: Ajuntament de Sant Esteves Sesrovires

01/11/2018 - 18:26

Durant aquest octubre s’ha renovat part de l’enllumenat interior del pavelló poliesportiu de Sant Esteve Sesrovires. S’han substituït els focus halògens de la pista i els fluorescents de la graderia per tecnologia led, la qual millora tant els nivells d’il·luminació com d’estalvi energètic al reduir-ne el consum.

Els treballs han consistit en la retirada de la trentena de focus halògens i la línia de fluorescents, i la seva substitució per focus i lluminàries tipus led. La renovació suposa una disminució important en quant a la potència, que baixa dels 12.000 w/h fins als 4.500 w/h. També representa un estalvi en quant a manteniment, ja que la tecnologia led té una vida útil molt superior. Així, es passa de 3.500 hores de la tecnologia antiga a 50.000 hores de la nova tecnologia led.

Amb aquesta actuació al pavelló es millora també en eficiència energètica i es garanteixen els nivells lumínics que fixa el Pla director d’instal·lacions i equipaments esportius, aconseguint millors nivells tant pel que fa a lluminositat com a uniformitat. 

La nova instal·lació permet encendre de forma independent qualsevol dels tres sectors en què es divideix la pista en funció de l’ús que es fa en els entrenaments esportius. Permet també discriminar les enceses, tant si correspon a entrenaments com a competicions.

Pel que fa a les lluminàries que s’han retirat, està previst reciclar-les i destinant-les a recanvi per a altres instal·lacions esportives que funcionen amb el mateix tipus d’il·luminació. 

La renovació ha tingut un cost de 16.000 euros i han estat finançats amb fons municipals. 


 

Categories: 

Relacionats

Article

Barcelona Energia, que subministra l’electricitat als equipaments de tots els mercats municipals des del juliol del 2018, oferirà ara també els seus serveis als paradistes, que es podran beneficiar d’un estalvi del 15% dels costos, uns 500 euros l’any per parada, gràcies a l’opció de compra col·lectiva.

Article

El projecte EdiCitNet, finançat per la Unió Europea i amb una durada prevista de 5 anys, va néixer amb l'objectiu de demostrar que la implementació d'infraestructures verdes no ornamentals pot augmentar la producció sostenible d'aliments a nivell local, així com regenerar espais urbans apostant per una millora de la inclusió social.  Sant Feliu és l'únic municipi participant de l'estat espanyol.

Article

Les bonificacions, els baixos preus i la simplificació de tràmits contribueixen a que s’hagi superat un megawat de potència instal•lada a Lleida en plaques fotovoltaiques per a l’autoconsum energètic sobre coberta.

Butlletí