El passeig de la Verneda de Barcelona estrena un paviment més sostenible

10/01/2022 - 12:03

El nou paviment instal·lat al passeig de la Verneda, fet amb plàstics no reutilitzables, permet reduir les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle que s’emeten tant en la fabricació com en el tractament posterior del plàstic.

Les estimacions que s’han fet indiquen que la fabricació d’aquest nou paviment ha comportat la disminució de 17 tones de CO2 respecte del que s’hauria emès si s’hagués fabricat el paviment de manera tradicional. Per fer-lo s’han utilitzat un total de 4.500 kg de plàstics que no es podien reciclar i se’ls ha donat un últim ús. Una xifra que equivaldria a unes 3.000 bosses domèstiques d’escombraries plenes de plàstic.

Aquest nou paviment que s’ha col·locat al barri del Bon Pastor és una prova pilot que servirà també per avaluar la resistència al trànsit pesat d’aquest tipus d’asfalt. De fet, aquest nou material que incorpora traces de plàstics que ja havien finalitzat la seva vida útil té una resistència superior a la dels paviments normals i presenta un comportament millor davant el pas d’autobusos.

Si la prova pilot és satisfactòria aquest tipus de paviment s’instal·larà en altres trams de la ciutat. La col·locació d’aquest aglomerat s’ha fet conjuntament amb l’empresa desenvolupadora AMSA i les enginyeries BAC i IM3, adjudicatàries del contracte de manteniment de paviments de Barcelona.


 

Categories: 
Municipis: 
BarcelonèsBarcelona

Relacionats

Article

Publicats els resultats de la sisena edició d’aquesta campanya de conscienciació i bones pràctiques per a l’estalvi d’energia i aigua i la reducció d’emissions de l’Ajuntament de Barcelona.

Article

Les idees seleccionades, entre les quals hi ha la de Pol Cooperatiu Batec, membre de la Xarxa B+S, busquen millorar el confort tèrmic durant les onades de calor generades per l’emergència climàtica allà on no es poden plantar arbres

Article

Integrar plantes silvestres comestibles en el sistema alimentari pot suposar una estratègia d’adaptació al canvi climàtic. Sota aquesta premissa, les organitzacions Eixarcolant, Tarpuna i Restaurantes Sostenibles, estan duent a terme un projecte per fomentar i facilitar la producció, distribució i consum d'aquest tipus de plantes a Barcelona.
 

Butlletí