El passeig de la Verneda de Barcelona estrena un paviment més sostenible

10/01/2022 - 12:03

El nou paviment instal·lat al passeig de la Verneda, fet amb plàstics no reutilitzables, permet reduir les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle que s’emeten tant en la fabricació com en el tractament posterior del plàstic.

Les estimacions que s’han fet indiquen que la fabricació d’aquest nou paviment ha comportat la disminució de 17 tones de CO2 respecte del que s’hauria emès si s’hagués fabricat el paviment de manera tradicional. Per fer-lo s’han utilitzat un total de 4.500 kg de plàstics que no es podien reciclar i se’ls ha donat un últim ús. Una xifra que equivaldria a unes 3.000 bosses domèstiques d’escombraries plenes de plàstic.

Aquest nou paviment que s’ha col·locat al barri del Bon Pastor és una prova pilot que servirà també per avaluar la resistència al trànsit pesat d’aquest tipus d’asfalt. De fet, aquest nou material que incorpora traces de plàstics que ja havien finalitzat la seva vida útil té una resistència superior a la dels paviments normals i presenta un comportament millor davant el pas d’autobusos.

Si la prova pilot és satisfactòria aquest tipus de paviment s’instal·larà en altres trams de la ciutat. La col·locació d’aquest aglomerat s’ha fet conjuntament amb l’empresa desenvolupadora AMSA i les enginyeries BAC i IM3, adjudicatàries del contracte de manteniment de paviments de Barcelona.


 

Categories: 
Municipis: 
BarcelonèsBarcelona

Relacionats

Article

Des del 2019 Barcelona té un equip de professionals experts a treballar i millorar la resilencia urbana per preparar la ciutat i prevenir o, en cas que sigui inevitable, minimitzar l’impacte de situacions excepcionals d’emergència.

Article

Les ciutats agrupades a la xarxa C40, entre les quals es troba Barcelona, han presentat a la Cimera Mundial del Clima de Glasgow una campanya que vol aconseguir disminuir l’ús de carboni per prevenir amenaces futures, crear llocs de treball dignes i promoure un creixement inclusiu i sostenible.

Article


Ada Colau, juntament amb els alcaldes de Londres i París, encapçala la taula de ciutats referents en la lluita contra l'emergència climàtica a la 26a Conferència de les Nacions Unides sobre el canvi climàtic que tindrà lloc a Glasgow de l'1 d'octubre al 2 de novembre. La trobada és una oportunitat per enfortir les xarxes de cooperació entre ciutats i generar una transformació real que canviï el futur del planeta.

Butlletí