El passeig de la Verneda de Barcelona estrena un paviment més sostenible

10/01/2022 - 12:03

El nou paviment instal·lat al passeig de la Verneda, fet amb plàstics no reutilitzables, permet reduir les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle que s’emeten tant en la fabricació com en el tractament posterior del plàstic.

Les estimacions que s’han fet indiquen que la fabricació d’aquest nou paviment ha comportat la disminució de 17 tones de CO2 respecte del que s’hauria emès si s’hagués fabricat el paviment de manera tradicional. Per fer-lo s’han utilitzat un total de 4.500 kg de plàstics que no es podien reciclar i se’ls ha donat un últim ús. Una xifra que equivaldria a unes 3.000 bosses domèstiques d’escombraries plenes de plàstic.

Aquest nou paviment que s’ha col·locat al barri del Bon Pastor és una prova pilot que servirà també per avaluar la resistència al trànsit pesat d’aquest tipus d’asfalt. De fet, aquest nou material que incorpora traces de plàstics que ja havien finalitzat la seva vida útil té una resistència superior a la dels paviments normals i presenta un comportament millor davant el pas d’autobusos.

Si la prova pilot és satisfactòria aquest tipus de paviment s’instal·larà en altres trams de la ciutat. La col·locació d’aquest aglomerat s’ha fet conjuntament amb l’empresa desenvolupadora AMSA i les enginyeries BAC i IM3, adjudicatàries del contracte de manteniment de paviments de Barcelona.


 

Categories: 
Municipis: 
BarcelonèsBarcelona

Relacionats

Article

Comencen les obres d’un nou tram de carril bici unidireccional al carrer de Nàpols, entre la travessera de Gràcia i el carrer de València, i durant el març i abril acabaran els trams de l’avinguda Diagonal, la gran via de les Corts Catalanes i la ronda del Guinardó.

Article

La nova estratègia per a la distribució urbana de mercaderies 2030 (EDUM 2030) s’orienta a potenciar el comerç i reduir l’impacte en el medi ambient, l’ocupació de l’espai públic i la sinistralitat. Es treballa per adaptar-la a la transformació urbanística de la ciutat i al canvi d’hàbits de consum de la ciutadania.

Article

Des del 2019 Barcelona té un equip de professionals experts a treballar i millorar la resilencia urbana per preparar la ciutat i prevenir o, en cas que sigui inevitable, minimitzar l’impacte de situacions excepcionals d’emergència.

Butlletí