El Parc Mòbil de la Diputació de València compta amb 3 nous vehicles elèctrics

Font: Diputació de València

07/03/2019 - 08:48

El Parc Mòbil de la Diputació de València adquireix tres nous vehicles elèctrics, en el full de ruta marcat per l'actual equip de govern de renovar la flota prioritzant la sostenibilitat i el transport sostenible.

En total són 4 els vehicles cent per cent elèctrics amb els quals compta la Diputació, sumant el que va adquirir el Parc Mòbil en 2014, a més de dos vehicles híbrids que, igual que els elèctrics, s'utilitzen diàriament en els desplaçaments de les diputades i diputats i els serveis entre dependències de la corporació.

Els nous cotxes elèctrics de la Diputació tenen una autonomia de 400 quilòmetres, aconsegueixen una velocitat màxima de 130 quilòmetres per hora i poden recarregar-se en els 4 punts de recàrrega amb els quals compta el Parc Mòbil provincial, un de càrrega ràpida i tres que funcionen durant la nit per a economitzar el servei.

La Unió Europea ha marcat tres eixos estratègics en l'horitzó 2020 que afecten el sector del transport per carretera: en primer lloc, la diversificació de les fonts d'energia; en segon, la reducció de l'emissió de gasos d'efecte d'hivernacle; i finalment, la utilització de nous combustibles i sistemes de propulsió sostenibles, que tenint com a fi un transport net, impulsa l'ús d'energies alternatives, entre elles l'electricitat associada al transport.


 

Categories: 
Municipis: 
País Valencià

Relacionats

Article

L'Ajuntament de Cornellà ha inicat l'ampliació de la zona exclusiva per a vianants en més de 13.000 metres quadrats i la xarxa pedalable, en més de 21 quilòmetres. 

Article
En espais que conserven la vegetació que ha crescut de manera natural durant el confinament

Durant el període de confinament més estricte en València, els treballs de jardineria han baixat d’intensitat i això ha provocat que en algunes praderes dels jardins de la ciutat han crescut de manera natural flors i plantes que atrauen insectes polinitzadors beneficiosos per la seua acció com a fauna útil per al control de plagues i millora dels ecosistemes urbans.

Article

Viladecans ha posat en marxa una superilla de vianants a cavall entre dos dels barris més densament poblats de la ciutat, l’Eixample i La Montserratina  –situats al centre geogràfic del nucli urbà i on hi ha una part important de l’activitat comercial local–. Davant el procés de desescalada del confinament per la COVID-19, l’Ajuntament ha decidit engegar aquesta prova pilot per donar més espai als i les vianants en una zona profusament poblada i amb voreres en molts casos estretes, i també afavorir la connexió amb els principals espais d’esbarjo de l’entorn per al passeig.

Butlletí