El Parc Mòbil de la Diputació de València compta amb 3 nous vehicles elèctrics

Font: Diputació de València

07/03/2019 - 08:48

El Parc Mòbil de la Diputació de València adquireix tres nous vehicles elèctrics, en el full de ruta marcat per l'actual equip de govern de renovar la flota prioritzant la sostenibilitat i el transport sostenible.

En total són 4 els vehicles cent per cent elèctrics amb els quals compta la Diputació, sumant el que va adquirir el Parc Mòbil en 2014, a més de dos vehicles híbrids que, igual que els elèctrics, s'utilitzen diàriament en els desplaçaments de les diputades i diputats i els serveis entre dependències de la corporació.

Els nous cotxes elèctrics de la Diputació tenen una autonomia de 400 quilòmetres, aconsegueixen una velocitat màxima de 130 quilòmetres per hora i poden recarregar-se en els 4 punts de recàrrega amb els quals compta el Parc Mòbil provincial, un de càrrega ràpida i tres que funcionen durant la nit per a economitzar el servei.

La Unió Europea ha marcat tres eixos estratègics en l'horitzó 2020 que afecten el sector del transport per carretera: en primer lloc, la diversificació de les fonts d'energia; en segon, la reducció de l'emissió de gasos d'efecte d'hivernacle; i finalment, la utilització de nous combustibles i sistemes de propulsió sostenibles, que tenint com a fi un transport net, impulsa l'ús d'energies alternatives, entre elles l'electricitat associada al transport.


 

Categories: 
Municipis: 
País Valencià

Relacionats

Article

Amb el començament del nou curs escolar, es posarà en marxa la xarxa de Camins Escolars de Montmeló, un projecte triat per la ciutadania de Montmeló en els Pressupostos Participatius 2018, que possibilitarà als infants i a les famílies un recorregut més lliure de trànsit rodat.

Article

El projecte europeu Electrific, que vol facilitar l’extensió dels vehicles elèctrics millorant i simplificant qüestions com la càrrega, presenta la seva aplicació mòbil. TMB ha estat escenari d’una prova pilot del sistema.

Article
L’eina integrarà els carregadors de vehicles elèctrics, el transport públic, Cicland i els aparcaments públics

La futura plataforma de mobilitat intermodal que està desenvolupant FEDA portarà per nom MOU_T_B i oferirà totes les facilitats per afavorir una mobilitat més fàcil i sostenible als ciutadans d’Andorra i als seus visitants.

Butlletí