El Mapa de cobertes de sòl de 1956: 50 anys de canvis al territori

Redacció
11/05/2010 - 00:00
El mapa de cobertes del sòl de 1956 generat per la Diputació de Barcelona, més enllà de permetre quantificar amb precisió els canvis ocorreguts a la Regió Metropolitana de Barcelona, obre la porta a nous estudis d'evolució del paisatge i socioeconòmics. Les fotografies aèries de 1956 permeten entendre, de forma sinòptica, a on i com s'han produït els canvis, i aportar les directrius per a un planejament futur més eficient.

La Diputació de Barcelona ha generat, d'una banda, l'ortofotografia de l'any 1956 per a tota la província de Barcelona a partir dels fotogrames originals cedits pel Ministeri de Defensa i, de l'altra, el Mapa de Cobertes del Sòl de 1956 de la Regió Metropolitana de Barcelona en conveni amb el Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF). Aquest mapa de cobertes mostra la distribució de les principals cobertes (forestals, agrícoles, urbanes) i permet analitzar la seva evolució fins a l'actualitat.

Aquest mapa de cobertes del sòl de 1956, presentat avui al Museu Marítim per Josep Mayoral, diputat d'Espais Naturals de la Diputació de Barcelona, més enllà de permetre quantificar amb precisió els canvis ocorreguts a la Regió Metropolitana de Barcelona, obre la porta a nous estudis d'evolució del paisatge i socioeconòmics. Les fotografies aèries de 1956 permeten entendre, de forma sinòptica, a on i com s'han produït els canvis, i aportar les directrius per a un planejament futur més eficient.

A la jornada tècnica, sota el nom "50 anys de canvis al territori: el Mapa de cobertes del sòl de 1956 de la Regió Metropolitana de Barcelona", es presentarà el procés d'elaboració de l'ortofotografia de 1956 i del Mapa de Cobertes del Sòl, així com la seva consulta per Internet a través de Geoserveis. També s'exposaran les principals dades d'evolució del territori d'aquests darrers 50 anys, així com les seves aplicacions potencials en el camp de l'ordenació del territori.

Relacionats

Article

Aquests premis destaquen les contractacions i els procediments de licitació més sostenibles, circulars i innovadors a nivell europeu

Article

Aigües de Reus ha presentat aquest dimarts, 12 de març el nou projecte de recuperació de la Bassa Nova, a l’entorn del passeig de la Boca de la Mina, que en breu es posarà a exposició pública i posteriorment es traurà a licitació per segon cop després que un primer concurs quedés desert a principi de 2023

Article

El ple ha acordat l'adhesió a la Xarxa Metropolitana de Refugis Climàtics

Butlletí