El Mapa de cobertes de sòl de 1956: 50 anys de canvis al territori

Redacció
11/05/2010 - 00:00
El mapa de cobertes del sòl de 1956 generat per la Diputació de Barcelona, més enllà de permetre quantificar amb precisió els canvis ocorreguts a la Regió Metropolitana de Barcelona, obre la porta a nous estudis d'evolució del paisatge i socioeconòmics. Les fotografies aèries de 1956 permeten entendre, de forma sinòptica, a on i com s'han produït els canvis, i aportar les directrius per a un planejament futur més eficient.

La Diputació de Barcelona ha generat, d'una banda, l'ortofotografia de l'any 1956 per a tota la província de Barcelona a partir dels fotogrames originals cedits pel Ministeri de Defensa i, de l'altra, el Mapa de Cobertes del Sòl de 1956 de la Regió Metropolitana de Barcelona en conveni amb el Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF). Aquest mapa de cobertes mostra la distribució de les principals cobertes (forestals, agrícoles, urbanes) i permet analitzar la seva evolució fins a l'actualitat.

Aquest mapa de cobertes del sòl de 1956, presentat avui al Museu Marítim per Josep Mayoral, diputat d'Espais Naturals de la Diputació de Barcelona, més enllà de permetre quantificar amb precisió els canvis ocorreguts a la Regió Metropolitana de Barcelona, obre la porta a nous estudis d'evolució del paisatge i socioeconòmics. Les fotografies aèries de 1956 permeten entendre, de forma sinòptica, a on i com s'han produït els canvis, i aportar les directrius per a un planejament futur més eficient.

A la jornada tècnica, sota el nom "50 anys de canvis al territori: el Mapa de cobertes del sòl de 1956 de la Regió Metropolitana de Barcelona", es presentarà el procés d'elaboració de l'ortofotografia de 1956 i del Mapa de Cobertes del Sòl, així com la seva consulta per Internet a través de Geoserveis. També s'exposaran les principals dades d'evolució del territori d'aquests darrers 50 anys, així com les seves aplicacions potencials en el camp de l'ordenació del territori.

Relacionats

Article

Les actuacions fetes a la primavera comencen a donar resultats i a la tardor es preveu continuar plantant més vegetació autòctona.

Article

El 8 de juliol va tenir lloc l’audiència pública oberta a tothom sobre l’estratègia de ciutat per fer front a l’emergència climàtica.

Article

Els i les alumnes de l’Escola fan un receptari adreçat a les persones usuàries del Programa d’aliments solidaris. Un total de deu alumnes d’entre 16 i 29 anys de la Casa d’oficis treballen en unes fitxes per elaborar menús que evitin el malbaratament alimentari.

Butlletí