El juliol i cada mes, lliures de plàstics!

28/06/2021 - 12:40

Amb motiu del Dia Mundial lliure de bosses de plàstic, el 3 de juliol, us animem a fer un pas més i sumar-vos a la iniciativa Plastic Free July, un moviment global que promou la reducció i eliminació dels plàstics d’un sol ús.

La campanya Plastic Free July ofereix recursos i idees per a reduir els residus generats pel plàstic d’un sol ús en tots els àmbits del nostre dia a dia: la llar, la feina, els centres educatius i inclús a l’hora d’anar a prendre alguna cosa a la cafeteria del costat de casa.

El moviment ha servit d’inspiració a més de 320 milions de participants de 177 països. La proposta és deixar d’utilitzar plàstics d’un sol ús durant tot el juliol, de manera que les persones o organitzacions participants adquireixin hàbits més sostenibles. Així, poden conservar aquests hàbits més enllà del juliol i reduir al màxim possible els plàstics d’un sol ús de les seves vides.

A més, els recursos que ofereixen estan adaptats a les necessitats de l’organització a la qual es pertanyi: hi ha una opció per a “principiants”, per promoure la reducció de plàstics d’un sol ús a l’escola, en esdeveniments, en l’àmbit laboral, a casa, etc. A més, també comparteixen exemples de bones pràctiques realitzades per altres persones o organitzacions que poden servir-vos d’inspiració.  

Trobeu tota la informació al lloc web de la iniciativa.

 

Dia Mundial lliure de bosses de plàstic

El 3 de juliol és el Dia Mundial lliure de bosses de plàstic, una iniciativa global que pretén eliminar l’ús de bosses de plàstic d’un sol ús i que se celebra cada any. La campanya forma part del moviment Break Free From Plastic (Allibera’t Del Plàstic), que reuneix un moviment internacional d’activistes contra la contaminació produïda per aquest material amb l’objectiu de construir un futur lliure de residus plàstics.


 

Categories: 

Relacionats

Article

El malbaratament és un problema global, atès que més de 1.300 milions de tones d’aliments es perden globalment des del camp fins als nostres plats.

Article

L'objectiu de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus és organitzar durant una mateixa setmana i arreu d'Europa, accions de sensibilització sobre la prevenció de residus.

Article

El Consorci del Bages per a la gestió de residus ha iniciat una campanya de vídeos amb imatges de la il·lustradora Maria Picasso

Butlletí