El juliol i cada mes, lliures de plàstics!

28/06/2021 - 12:40

Amb motiu del Dia Mundial lliure de bosses de plàstic, el 3 de juliol, us animem a fer un pas més i sumar-vos a la iniciativa Plastic Free July, un moviment global que promou la reducció i eliminació dels plàstics d’un sol ús.

La campanya Plastic Free July ofereix recursos i idees per a reduir els residus generats pel plàstic d’un sol ús en tots els àmbits del nostre dia a dia: la llar, la feina, els centres educatius i inclús a l’hora d’anar a prendre alguna cosa a la cafeteria del costat de casa.

El moviment ha servit d’inspiració a més de 320 milions de participants de 177 països. La proposta és deixar d’utilitzar plàstics d’un sol ús durant tot el juliol, de manera que les persones o organitzacions participants adquireixin hàbits més sostenibles. Així, poden conservar aquests hàbits més enllà del juliol i reduir al màxim possible els plàstics d’un sol ús de les seves vides.

A més, els recursos que ofereixen estan adaptats a les necessitats de l’organització a la qual es pertanyi: hi ha una opció per a “principiants”, per promoure la reducció de plàstics d’un sol ús a l’escola, en esdeveniments, en l’àmbit laboral, a casa, etc. A més, també comparteixen exemples de bones pràctiques realitzades per altres persones o organitzacions que poden servir-vos d’inspiració.  

Trobeu tota la informació al lloc web de la iniciativa.

 

Dia Mundial lliure de bosses de plàstic

El 3 de juliol és el Dia Mundial lliure de bosses de plàstic, una iniciativa global que pretén eliminar l’ús de bosses de plàstic d’un sol ús i que se celebra cada any. La campanya forma part del moviment Break Free From Plastic (Allibera’t Del Plàstic), que reuneix un moviment internacional d’activistes contra la contaminació produïda per aquest material amb l’objectiu de construir un futur lliure de residus plàstics.


 

Categories: 

Relacionats

Article

La Mancomunitat Penedès-Garraf amb el suport dels ajuntaments d’ambdues comarques, endega la campanya «Adeu Plàstics» per prevenir els residus i presentar alternatives al plàstic d’un sol ús.

Article
L'11 de juny es celebra la Ultra Clean Marathon d'aquest any

Encara no sabeu què és l’UCM? Teniu curiositat? Feu un cop d’ull al vídeo resum de l’edició de l’any passat!

Hi trobareu una selecció dels millors moments: els equips i els seus corredors passant pels diferents trams del recorregut, la recollida de residus, les activitats paral·leles, les neteges del front litoral barceloní, el programa del la festa virtual final i l’entrega de premis entre d’altres!

L'Ultra Clean Marathon 2022 es celebra l’11 de juny !

Article

Gràcies al cercador del nou web cuidem.barcelona és més senzill saber on, quan i com llençar cada cosa. Només cal indicar quin és el residu del qual ens volem desfer i l’adreça on ens trobem, i l’aplicació ens informarà del sistema de recollida, com s’ha de reciclar i en quina franja horària.

Butlletí