El joc de cartes Micro-Combat, ara també en App

Font: ISGlobal

14/01/2021 - 10:13

Creat per ISGlobal, el seu objectiu és sensibilitzar el públic jove sobre com es transmeten les infeccions i com es poden prevenir

Els antibiòtics resulten cada vegada menys eficaços per tractar les infeccions, la qual cosa constitueix una de les majorsamenaces per a la salut global. Amb la intenció de conscienciar la població jove de la necessitat d’usar bé els antibiòtics i evitar així que el problema s’agreugi en el futur, l’equip de la Iniciativa de Resistències Antimicrobianes d’ISGlobal va dissenyar Micro-Combat, un joc de cartes didàctic que permet familiaritzar-se amb la situació de forma lúdica. El joc de cartes va ser creat per ISGlobal en col·laboració amb el Laboratori de Jocs, i produït i validat amb el finançament de l’European Health Forum Gastein i l’European Antibiotic Awareness Day, una iniciativa de l’ECDC (Centre Europeu de Control de Malalties). La seva versió física va veure la llum el 2017.

Ara Micro-Combat fa una passa més i es troba disponible com a App gratuïta, tant per a Android com per a iPhone. Aquesta App ha estat possible gràcies a la col·laboració amb l’Acció Conjunta Europea sobre Resistència als Antimicrobians i Infeccions Relacionades amb l’Assistència Sanitària (EU-JAMRAI, per les sigles en anglès), que ha finançat i coordinat juntament amb ISGlobal el desenvolupament d’aquest joc online.

Micro-Combat és un joc col·laboratiu l’objectiu del qual és protegir la població dels atacs als quals es veu sotmesa per part de patògens com ara bacteris, virus, fongs i protozous amb diferents graus de virulència. Com a la vida real, la persona atacada pot alliberar-se de la malaltia si, per exemple, té un personatge amb un bon sistema immunitari o que pren mesures de prevenció que li permeten protegir-se davant d’aquesta infecció, o bé quan a la partida disposa de les cartes amb els medicaments adequats per contrarestar les infeccions. Però alhora, de vegades, els patògens poden adquirir resistència als medicaments, la qual cosa complica la situació ja que només es podran usar les mesures de prevenció per evitar les infeccions.

El joc està dissenyat per a majors de 10 anys, es pot jugar sol o amb fins a quatre jugadors i dura uns 10 minuts. A més, amb l’App el jugador podrà avaluar les seves capacitats per controlar les infeccions guanyant fites fins a completar l’equip ideal per lluitar contra les malalties.

El 2018 Micro-Combat va rebre el premi a la millor iniciativa de comunicació i sensibilització de la població sobre la resist ència als antibiòtics del Pla Nacional davant la Resistència als Antibiòtics (PRAN) de l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS).

El propòsit de Micro-Combat és contribuir a construir una nova generació de joves preparada per fer front a potencials pandèmies i més informada sobre com es transmeten les infeccions, la importància de la prevenció i el gran repte de salut pública que representen les resistències antimicrobianes.

A més, ISGlobal destina els beneficis obtinguts amb la venda de Micro-Combat a la investigació de nous antibiòtics.


 

Categories: 

Relacionats

Article

L’Observatori de Salut i Impacte de Polítiques (OBSIP) s’ha impulsat conjuntament amb l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB). Es tracta d’un nou web que permet monitorar l’estat de salut de les persones residents a la ciutat i les desigualtats entre barris i grups socials. L’objectiu és facilitar l’accés a la informació i potenciar la gestió del coneixement i de l’evidència científica en la presa de decisions. Per a això, ofereix dades sistematitzades de vigilància i avaluació que permeten identificar i prioritzar les necessitats de salut de la població, així com les polítiques amb més capacitat de reduir les desigualtats.

Article

Pactes verds en temps de pandèmies s’ha redactat i actualitzat en aquest context complex, inquietant, incert i, per a algunes persones, dramàtic. La seva intenció neix de la certesa que, tot i viure en un moment d’intersecció d’emergències (sanitària, climàtica, ambiental, feminista, etc.) i de restriccions de tot tipus (confinaments totals, parcials, perimetrals, tancaments sectorials, tocs de queda, etc.), cal no ser meres espectadores del futur que ha de venir. Aquesta publicació de l'Observatori del Deute per la Globalització, escrita per Alfons Pérez, és una crítica al GreenNewDeal i vol crear consciència crítica de cara als reptes globals del segle XXI. Es pot aconseguir de manera gratuita a la web de l'ODG.

Article

Una aplicació web permet consultar els nivells de coronavirus detectats a les aigües residuals analitzades a 56 depuradores que atenen el 80% de la població de Catalunya. Coordinat per l'Institut Català de Recerca de l'Aigua, el visor Sarsaigua està ja obert a consulta pública

Butlletí