El govern balear destinarà 559.000 euros a ajudes per al foment de la biomassa com a energia d'usos tèrmics

24/05/2018 - 15:15

El Consell del Govern Balear ha autoritzat la Conselleria de Territori, Energia i Mobilitat la despesa necessària per poder dur a terme una convocatòria d’ajudes dotada amb 559.000 euros i subvencionada en un 50 % amb el Programa Operatiu del FEDER, per afavorir la utilització de biomassa com a font d’energia per a usos tèrmics.
 
Les ajudes, per un import de 40.000 euros per a 2018 i de 519.000 euros per a 2019, estan dirigides a administracions locals i a petites i mitjanes empreses per a la instal·lació de calderes alimentades amb biomassa.
 
Aquestes ajudes permetran finançar l’adquisició d’equips de climatització o de calefacció, per exemple, per a les piscines de poliesportius o per als sistemes de calefacció d’un establiment hoteler, entre d’altres.
 
El foment de l’ús d’energies renovables en l’Administració i també en el sector empresarial és un dels objectius del Govern de les Illes Balears en el marc del canvi de model energètic que està impulsant amb la futura llei de canvi climàtic i transició energètica.
 
En aquesta línia, s’han activat ajudes per a la instal·lació de plaques fotovoltaiques a empreses, administracions i també per a particulars. També per a la instal·lació de punts de recàrrega de vehicle elèctric i, ara, per potenciar la utilització de la biomassa.


 

Categories: 
Municipis: 
Balears

Relacionats

Article

Investigadors de la URV elaboren un sistema capaç de minimitzar l’impacte econòmic i ambiental en la configuració de comunitats energètiques d’energia renovable.

Article

El Centre d’Innovació i Formació Boca de la Mina de la Diputació de Tarragona a Reus tindrà una caldera de biomassa que abastirà d’energia el centre, el CEE Alba i l’Escola Oficial d’Idiomes.

Article

Té l’objectiu de reduir el consum d’energia, augmentar el consum d’energia renovables i disposar d’eines avançades d’avaluació del consum · Es tracta d’una iniciativa que l’Ajuntament recull de la Diputació de Barcelona i que inclou mesures d’estalvi en l’ús de recursos i de millora de l’eficiència energètica de les instal·lacions esportives

Butlletí