El govern balear destinarà 559.000 euros a ajudes per al foment de la biomassa com a energia d'usos tèrmics

24/05/2018 - 15:15

El Consell del Govern Balear ha autoritzat la Conselleria de Territori, Energia i Mobilitat la despesa necessària per poder dur a terme una convocatòria d’ajudes dotada amb 559.000 euros i subvencionada en un 50 % amb el Programa Operatiu del FEDER, per afavorir la utilització de biomassa com a font d’energia per a usos tèrmics.
 
Les ajudes, per un import de 40.000 euros per a 2018 i de 519.000 euros per a 2019, estan dirigides a administracions locals i a petites i mitjanes empreses per a la instal·lació de calderes alimentades amb biomassa.
 
Aquestes ajudes permetran finançar l’adquisició d’equips de climatització o de calefacció, per exemple, per a les piscines de poliesportius o per als sistemes de calefacció d’un establiment hoteler, entre d’altres.
 
El foment de l’ús d’energies renovables en l’Administració i també en el sector empresarial és un dels objectius del Govern de les Illes Balears en el marc del canvi de model energètic que està impulsant amb la futura llei de canvi climàtic i transició energètica.
 
En aquesta línia, s’han activat ajudes per a la instal·lació de plaques fotovoltaiques a empreses, administracions i també per a particulars. També per a la instal·lació de punts de recàrrega de vehicle elèctric i, ara, per potenciar la utilització de la biomassa.


 

Categories: 
Municipis: 
Balears

Relacionats

Article

L’actuació, amb un pressupost de més de 800 mil euros, millorarà la qualitat de la llum actual i permetrà a més reduir en un 71’31% les emissions de CO2 gràcies al menor consum elèctric que es produirà amb aquest canvi.

Article

El projecte permetrà produir més de 2 GWh anualment, reduir més de 528 tones de CO2 i estalviar 340.000 euros a l’any

Article
Una cinquantena d’associacions i entitats del territori formaran el nou grup

La sala polivalent de la Diputació de Lleida ha acollit aquest 14 de juliol la jornada de presentació del projecte Energy HubLab Balaguer i s’ha constituït un grup impulsor format per una cinquantena d’associacions i entitats del conjunt del territori amb la intenció de generar oportunitats per valoritzar i diversificar l’economia local posicionant la demarcació de Lleida com a motor de la transició energètica a Catalunya.

Butlletí