El DAR obre la segona convocatòria del Pla de Consum de fruita, que ja ha beneficiat 130.000 nens

Font: Gencat
29/10/2010 - 00:00

El Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR) ha obert avui, 29 d'octubre, la segona convocatòria de participació dels centres escolars en el Pla de Consum de fruita a les escoles del curs 2010/2011.

S'obre aquesta segona convocatòria a petició d'algunes escoles que no varen poder presentar la sol·licitud, atès que part del termini coincidia amb el període de vacances dels centres escolars i de renovació de càrrecs de l'equip directiu.

El Pla de consum de fruites i hortalisses a les escoles forma part de l'estratègia de la Unió Europea (UE) per a invertir la tendència a la disminució del consum de fruites i hortalisses, i incidir en els nens i nenes per tal que adquireixin nous hàbits alimentaris. El Pla està finançat per la UE i el DAR.

En la primera convocatòria varen participar 780 escoles repartides arreu del territori, amb uns 130.000 nens beneficiaris, d'edats compreses entre 6 i 12 anys, que ja han rebut la fruita del mes d'octubre (préssec, nectarina, pruna, i raïm ) per esmorzar i/o berenar.

Les escoles que estiguin interessades a participar-hi han de presentar una sol·licitud a través de l'Oficina Virtual de Tràmits de la seu electrònica corporativa de la Generalitat http://ovt.gencat.cat. Les condicions per participar en aquest Pla estan regulades en l'Ordre AAR/339/2010 (DOGC 18 de juny de 2010).

El termini de presentació de les sol·licituds és de quinze dies naturals des d'aquest 30 d'octubre.

*La foto pertany a alumnes del col.legi Pau Claris, de la Seu d'Urgell, que ja participa en el Programa. 

Array

Relacionats

Article

Amb l’estat d’excepcionalitat per sequera, que prohibeix la utilització d’aigua potable en determinats usos, la regenerada esdevé clau per reduir els efectes de l'estrès hídric.

Article

L'Associació de municipis catalans per a la recollida selectiva porta a porta a presentat un balanç de l'estat de les implantacions d'aquest sistema.

 
Article

La programació d’activitats de les Jugatecambientals, totes gratuïtes, es pot consultar al web de l'AMB

Butlletí