El Connecta't de Sant Feliu de Llobregat continua assessorant la ciutadania per reduir l'impacte econòmic en la factura de la llum

Font: Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

19/01/2021 - 12:00

La quarta edició de la campanya 'Connecta't a l'estalvi energètic' continua desenvolupant tot un seguit d'accions per ajudar a santfeliuencs i santfeliuenques a reduir el consum d'energia, i a estalviar en les factures de subministraments. Un servei que, amb la darrera pujada del preu del subministrament elèctric, pot suposar una ajuda per a moltes famílies del municipi. 

En els darrers mesos les tres persones contractades com a agents energètics han assessorat famílies, comunitats de propietaris, comerços i empreses. També han realitzat revisions i controls de potències màximes, han fet promoció sobre energies renovables, i han informat sobre com accedir al Bo social elèctric per a persones amb dificultats econòmiques.

En total s'han atès un total de 194 persones entre els diferents punts d'atenció fixes i mòbils, i s'han auditat 44 llars. Aquestes accions han servit per formalitzar fins a 66 canvis de mercat lliure a mercat regulat, que juntament amb els 65 canvis de tarifes a períodes amb discriminació horària, els 56 ajustaments de potència, les 36 tramitacions de bons socials i les 20 baixes de serveis innecessaris, han redundat en un estalvi global en la factura de les persones ateses.

El servei d'assessorament està ubicat a les oficines situades al Palau Falguera 2, baixos, on atenen de dilluns a divendres de 9 a 14 h, i les tardes de dimarts i dijous de 16 a 18.30 h. Per raons sanitàries, s'ha de demanar cita prèvia en el tràmit al que es pot accedir a través d'aquest enllaç. A banda de l'atenció presencial també atenen consultes telefòniques i per correu electrònic a l'adreça ogem@santfeliu.cat, i aquest 2021 impulsaran una campanya d'assessorament virtual, i de difusió de píndoles informatives.

La campanya 'Connecta't a l'estalvi energètic' forma part del conjunt d'actuacions que l'Ajuntament de Sant Feliu desenvolupa en el Pla d'Actuació del Mandat per mitigar i adaptar-se a l'emergència climàtica, i per fomentar la sensibilització i conscienciació ciutadana respecte al desenvolupament sostenible, a través dels següents objectius:

  • Reduir els consums energètics, tant en l'àmbit dels habitatges de particulars, com a comerços, indústries, equipaments, escoles, etc.
  • Evitar la pobresa energètica entre les famílies i persones que passen per dificultats econòmiques i corren el risc de veure's privats de l'accés als serveis bàsics de llum, aigua, gas, etc.
  • Mitigar les emissions de CO2 a l'atmosfera i residus radioactius de les centrals nuclears, entre les principals causes de l'escalfament global del planeta i perills ambientals del planeta.
  • Contribuir a reduir la despesa de les factures per consum energètic de la població, des de canvis en la contractació de subministrament fins a bons hàbits, eficiència energètica i desplegament de energies renovables.
  • Crear consciència energètica i informar sobre els impactes negatius que l'actual model energètic té sobre el medi ambient, sobre altres parts del món d'on s'extreuen els recursos i sobre la salut de les persones.
  • Empoderar les persones de manera que es puguin defensar davant d'estafes, notícies falses i pràctiques negatives d'empreses comercialitzadores.

 

Relacionats

Article

Les parròquies se sumen a Energia del Prat amb plaques fotovoltaiques a les cobertes de les esglésies de Sant Pere i Sant Pau i de la Mercè. Amb aquestes noves instal·lacions, la comunitat local d'energia arribarà a produir 1.225kW.

Article

El Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) ha fet un pas important cap a la sostenibilitat amb la instal·lació de 137 panells fotovoltaics, 72 a l’edifici Mirador i 65 a l’antiga Casa de la Caritat. Aquesta mesura s’emmarca dins del suport de la Diputació de Barcelona en la descarbonització del CCCB, en línia amb el Pla Clima.

Article

La web detalla el consum energètic i hídric dels equipaments municipals i les mesures preses per fomentar l’estalvi

Butlletí