El Clot estrena un nou hort urbà

Font: Ajuntament de Barcelona i Betevé

24/10/2019 - 08:30

L'hort urbà del barri del Clot està gestionat pel Casal de Gent Gran Joan Casanelles. El treballaran quinze usuaris i usuàries del centre al llarg de l'any, tot i que també s'aprofitarà la instal·lació per fer-hi projectes col·lectius.

El dilluns 7 d’octubre es va posar en marxa un nou hort urbà a Barcelona: l’Hort urbà El Clot. Està situat al c. de Bilbao, 241, a l’antic solar del magatzem municipal, i està gestionat pel Casal de Gent Gran Joan Casanelles.

El treballaran i el faran créixer quinze usuaris i usuàries del casal aficionades al treball agrícola. De moment, estan rebent formació per tal de fer-ne un bon ús i un bon cultiu. La primera sessió es va fer el mateix dia de la inauguració, de 22.00 a 00.00 h, en la què es van tractar temes com les tipologies de substrat i de planters. Aquest dijous 10 d’octubre, es fa la segona sessió, més encarada a tractar temes com l’associació de cultius, la calendarització i la tipologia de les llavors. La sessió és a les 22.30 h.

A banda de l’ús individualitzat, una part de les 40 petites taules de cultiu -ajuntades de dues en dues- es reservaran per ser utilitzades de manera col·lectiva en projectes dinamitzats i vinculats amb el Casal de Gent Gran.

Actualment no hi ha llista d’espera. En cas que hi vulgui participar més gent es farà un sorteig.

Els horts urbans a Barcelona

A banda dels horts urbans que hi ha als casals de gent gran de la ciutat, exclusius per les persones usuàries del mateix equipament, hi ha el programa Xarxa d’Horts Urbans de Barcelona, que es duu en col·laboració amb els Districtes i està obert a més gent.

Concretament, el programa està adreçat a persones més grans de 65 anys empadronades al districte on està situat l’hort, les quals han d’estar capacitades físicament per al treball agrícola i, en el moment de sol·licitar un hort, no conviure amb algú que sigui adjudicatari d’una parcel·la o que en sol·liciti una en el mateix concurs. Una part del programa es reserva a entitats amb persones amb diversitat funcional o en risc d’exclusió social.

Per accedir-hi, cal fer-ho en línia, a través del portal de tràmits de l’Ajuntament de Barcelona, o bé cal anar personalment a les Oficines d’Atenció Ciutadana dels Districtes. La convocatòria i les bases per formar part es publiquen al Butlletí Oficial de la Província, als taulers d’Anuncis de les Oficines d’Atenció Ciutadana dels Districtes i als casals de gent gran.


 

 

Categories: 

Relacionats

Article

 

Les entitats acidH i Salut Mental Gràcia s'encarreguen de la gestió de l’hort amb una desena d’usuaris que ja han fet una primera collita

Article

Elaboració d’una eina d’ús obert per ajudar als gestors d’habitatge social (entitats socials) a establir un protocol d’actuació per reduir la pobresa energètica a les persones residents als habitatges

Article

El projecte té com a objectiu la implementació del concepte de Punt Verd 2.0, com un espai vertebrador de l’economia circular de la ciutat, un espai de trobada, informació, activitat i intercanvi d’experiències, objectes i materials per fer d’aquest un servei de proximitat i un referent d’educació ambiental. 

Butlletí