El CCCB obté el Distintiu de garantia de qualitat ambiental

Font: Ajuntament de Barcelona

24/12/2018 - 12:26

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha concedit el Distintiu de garantia de qualitat ambiental al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), ubicat al carrer Montalegre, 5, de Barcelona, dins de la categoria Equipaments culturals: biblioteques, museus i col·leccions. Amb aquesta adhesió ja són 32 els equipaments d'aquestes característiques que llueixen el distintiu a tot Catalunya.

Per obtenir el distintiu l'equipament ha hagut de demostrar que compleix la legislació ambiental vigent i determinats criteris ambientals que permetin la minimització de l'impacte sobre el medi i el foment de la sensibilitat ecològica dels usuaris.

L'edifici del carrer Ciutat demostra el seu compromís ambiental amb el compliment de tots els criteris demanats referents a estalvi i eficiència energètica, especialment en l'àmbit de la il·luminació i la climatització, la gestió de residus, la formació ambiental de les persones treballadores i també de comunicació i promoció entre elles.

També ha obtingut el Distintiu l'Ajuntament de Barcelona per a un edifici d'oficines ubicat al Carrer Ciutat, 3. Aquest ajuntament ja disposa de tres edificis d'aquesta tipologia certificats, juntament amb el del carrer Avinyó, 7, i el de Carrer Paradís, 14. En total, són 6 els edificis d'ús d'oficines que disposen d'aquesta certificació a Catalunya. 

El Distintiu de garantia de qualitat ambiental és el sistema català d'etiquetatge ecològic que reconeix aquells productes i serveis que compleixen uns determinats requisits ambientals més enllà dels que estableix la normativa vigent.


 

Relacionats

Article

El Comitè Municipal de Sequera s’ha reunit per fer seguiment de les mesures d’estalvi i gestió de l’aigua que s’estan duent a terme a Mollet. Durant la reunió s’ha tornat a constatar la bona gestió de l’aigua que s’ha fet a la ciutat que ha permès reduir en un 50% el consum d’aigua municipal en un any.

Article

Publicats els resultats de la sisena edició d’aquesta campanya de conscienciació i bones pràctiques per a l’estalvi d’energia i aigua i la reducció d’emissions de l’Ajuntament de Barcelona.

Article

Investigadors de la URV elaboren un sistema capaç de minimitzar l’impacte econòmic i ambiental en la configuració de comunitats energètiques d’energia renovable.

Butlletí