Effect: Jugant a no malbaratar

29/10/2018 - 10:39

La plataforma educativa Foodwaste Effect proposa un joc familiar, en modalitat en línia o offline, per ajudar a familiaritzar amb els processos als quals estan sotmesos els aliments, des de les granges als supermercats, i a conèixer diverses tradicions culinàries, els efectes negatius del malbaratament, o la pobresa alimentària al món. El joc ajuda a trobar solucions imaginatives per millorar els hàbits de consum i reutilitzar els aliments.

Foodwaste Effect és una plataforma educativa contra el malbaratament alimentari. "Europa lluita contra el malbaratament d'aliments a través d'una formació eficaç del consumidor", aquesta està la traducció d'Effect, que agafa les sigles de l'anglès Europe Fights Food waste through Effective Consumer Training.

L'objectiu d'Effect és per tant desenvolupar vies senzilles d'aprenentatge sobre el malbaratament d'aliments, especialment pensades per a persones adultes, amb les que aprofundir sobre quines són les causes d'aquesta problemàtica i què podem fer al respecte. D'una banda, un test de preguntes permet a cadascú avaluar les pròpies habilitats i coneixements sobre el malbaratament alimentari, i trobar recursos per gaudir i estalviar aliments a casa. Es pregunta, per exemple, si les persones són coneixedores de quina és la temperatura i el temps de conservació de diferents productes en la nevera, o fora d'ella.

De l'altra banda es proposa un joc familiar, en modalitat en línia o offline, per ajudar a familiaritzar amb els processos als quals estan sotmesos els aliments, des de les granges als supermercats, i a conèixer diverses tradicions culinàries, els efectes negatius del malbaratament, o la pobresa alimentària al món.El joc ajuda a trobar solucions imaginatives per millorar els hàbits de consum i reutilitzar els aliments.

A més a més el portal aporta receptes, notícies, i dades i esdeveniments, com les Disco Sopa, al voltant del malbaratament alimentari. Diverses entitats europees col·laboren amb el projecte Effect , des de l'organització ambientalista anglesa Feedback, que lluita contra el malbaratament d'aliments en cada etapa del sistema alimentari, a la Federació de Bancs d'Aliments de Polònia, la consultora italiana Eurocrea Merchant o la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).


 

Relacionats

Article

Mercabarna convoca la segona edició dels Premis Mercabarna Paco Muñoz amb la finalitat de promoure i reconèixer iniciatives realitzades a Catalunya en favor de la lluita contra el malbaratament alimentari i l’aprofitament d'aliments amb impacte econòmic, social i/o mediambiental en els diferents esglaons de la cadena agroalimentària.

Article

Vídeo contra el malbaratament alimentari on diversos restaurants dels municipis mancomunats donen consells per no malbaratar el menjar en els establiments d'hostaleria, restauració i càtering.

Article

El Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA) ha llançat una nova campanya contra el malbaratament d'aliments amb el lema "Aquí no se tira nada" ("Aquí no es llença res").

Butlletí