Ecotendències revisita la mobilitat elèctrica

Redacció
25/01/2015 - 00:00

Fa pocs dies, el darrer Saló de l'Automòbil de Detroit ho ha deixat clar: estem realment en una cruïlla excepcional pel que fa a la mobilitat. Els mitjans de comunicació han insistit: ‘Tornen els ‘dinosaures', tot terrenys i camionetes pick up, devoradores de combustible'.

Ho ha propiciat la baixada de gasolina. Si fa tres anys costava gairebé 1 dolar per litre omplir el dipòsit, ara costa 0,40. On ha quedat allò de l'eficiència i el comportament ambiental del vehicle?

Però Detroit ha portat també bones notícies, al costat dels XXL les principals marques anunciaven la sortida al mercat de nous models elèctrics i híbrids endollables, cada cop més econòmics i ja amb prop de 300 kilòmetres d'autonomia.

És ben bé, com si hagués arribat l'hora de decidir cap on volem anar de veritat, pel que fa a la mobilitat. Podria la nova tendència a la baixa del combustible alentir l'electrificació del parc de vehicles? Seran suficient les normatives sobre CO2  de governs i grans ciutats per fer-lo enlairar-se? Hi haurà realment al 2050, un 33% del parc de vehicles elèctrics, tal com preveia l'Agència Internacional de l'Energia? Com afectarà això a la lluita contra el canvi climàtic? S'estan posant les piles realment empreses i institucions?

A Catalunya són diversos els actors que s'hi dediquen a reflexionar sobre aquest àmbit. Sostenible.cat, recull avui una proposta concreta: el cicle de debat i reflexió, impulsat per l'Obra Social "la Caixa", dedicat a la mobilitat elèctrica d'Ecotendències CosmoCaixa.

Ecotendències va inaugurar el seu espai, presencial i virtual, justament amb la mobilitat i, concretament, el cotxe elèctric, al 2011. I ara, revisita aquest repte ambiental per veure què ha passat, cap on va el mercat de la mobilitat elèctrica i quines són les perspectives i implicacions socials, econòmiques i polítiques.

Una de les claus d'Ecotendències és la plataforma digital, un espai de trobada virtual que, a hores d'ara és un gran repositori informatiu sòcioambiental per estar al dia amb notícies, vídeos breus, gravacions de les sessions i més recursos de temes com l'electromobilitat, el Canvi Climàtic, la Ciutat del Futur, Energia, Biodiversitat o Alimentació i Salut, entre d'altres.

A més del debat i la informació digital, l'altre atractiu és la sessió presencial a CosmoCaixa que s'oferirà el proper 26 de febrer a les 19 h, i on participaran: Ramon Pruneda, responsable de Projectes d'Energia i Mobilitat de Sectors Estratègics de l'Ajuntament de Barcelona, Miquel Nadal, director de Relacions Internacionals del RACC i Agustí Payà, CEO d'Aenergy i copilot del 1r cotxe 100% elèctric del Rally Dakar i pilot seleccionat per participar al mundial de Formula E. Aquesta sessió, moderada per Cristina Buesa, serà sens dubte una bona oportunitat per entendre cap on anem i quines són les perspectives de futur de la mobilitat a les nostres ciutats.

Etiquetes: 

Relacionats

Article
Inscripcions obertes

Les inscripcions ja estan obertes a l'esdeveniment de referència del sector acústic a nivell de Catalunya, que tindrà lloc el 25 i 26 d'abril del 2022 al Teatre auditori de Granollers.

Article

Saps que tens totes les dades sobre els boscos de Catalunya a la teva disposició en un únic portal? Aquest portal és una iniciativa del CREAF i del CTFC i reuneix tota la informació disponible sobre els boscos de Catalunya en un sol web, s’ha batejat amb el nom de Laboratori Forestal Català i és una peça vertebral del nou Portal de Boscos de Catalunya juntament amb l’Observatori Forestal Català.

Article

Reus Compra Responsable, el projecte de comerç de proximitat amb repartiment ecològic a domicili, presentat el passat mes de desembre, i que actualment compta amb seixantena d’establiments comercials adherits, inicia una nova etapa presentant el portal Reus Compra Responsable per promocionar la seva activitat i la venda en línia.

Butlletí