ECONO, estalvia aigua regant les teves plantes

Sostenible.cat
23/11/2009 - 00:00

Què sóc?  Petit hivernacle que consisteix en un con de polipropilè dissenyat per disminuir les necessitats de rec de les plantes, a més de protegir-les de l'atac de paràsits diversos.

En quines fases sóc més sostenible? Per què?
- Extracció de materials: Els seus dissenyadors es van plantejar fer servir plàstic biodegradable però donada la seva encara baixa durabilitat i el fet de no existir fabricants a Espanya, va fer que es decidissin pel polipropilè, escollint un fabricant del país certificat a més amb una ISO 14.001.

- Utilització: el seu ús disminueix el consum d'aigua a l'hora de regar les plantes. Està dissenyat per durar molt ja que el polipropilè és un material resistent a la llum solar i a les inclemències del temps. Les instruccions d'ús les trobaràs a la web dels seus creadors.

- Transport: el fet que els materials es fabriquin a prop ha disminuït les emissions associades al seu transport. A més, la seva petita mida i lleugeresa, i el seu embalatge pla i de paper reciclat, permeten distribuir moltes unitats en un mateix viatge.

- Eliminació:  els seus creadors insisteixen en què quan no el facis servir el guardis, el regalis a algú o bé el dipositis en un punt verd (que no és el mateix que el contenidor groc), ja que es pot reciclar.

**Si coneixeu algun ECOdisseny interessant, envieu-nos un mail a redaccio@sostenible.es. Aquesta no pretén ser una secció tancada, tot el contrari!

Especial ECOdissenys a Sostenible.cat:

(...)
15. La siesta, un càntir de disseny
16. Un impermeable que abans era una patata, i que després es pot plantar
17. Belloch, la cadira feta amb material sostenible 
18. Hymini, el carregador eòlic portàtil
19. Sunny Flower, una flor carregada d'energia

Etiquetes: 

Relacionats

Article

L'edició d'enguany se celebrarà del 16 al 22 de setembte de 2022.

Article

El planeta, en números vermells: ja ens hem polit els recursos naturals de tot l'any. Aquest any comencem a viure de crèdit un dia abans que l'anterior, i ja hem deixat enrere la recuperació que va suposar la frenada del consum per la pandèmia

Article

Butlletí