ECONO, estalvia aigua regant les teves plantes

Sostenible.cat
23/11/2009

Què sóc?  Petit hivernacle que consisteix en un con de polipropilè dissenyat per disminuir les necessitats de rec de les plantes, a més de protegir-les de l'atac de paràsits diversos.

En quines fases sóc més sostenible? Per què?
- Extracció de materials: Els seus dissenyadors es van plantejar fer servir plàstic biodegradable però donada la seva encara baixa durabilitat i el fet de no existir fabricants a Espanya, va fer que es decidissin pel polipropilè, escollint un fabricant del país certificat a més amb una ISO 14.001.

- Utilització: el seu ús disminueix el consum d'aigua a l'hora de regar les plantes. Està dissenyat per durar molt ja que el polipropilè és un material resistent a la llum solar i a les inclemències del temps. Les instruccions d'ús les trobaràs a la web dels seus creadors.

- Transport: el fet que els materials es fabriquin a prop ha disminuït les emissions associades al seu transport. A més, la seva petita mida i lleugeresa, i el seu embalatge pla i de paper reciclat, permeten distribuir moltes unitats en un mateix viatge.

- Eliminació:  els seus creadors insisteixen en què quan no el facis servir el guardis, el regalis a algú o bé el dipositis en un punt verd (que no és el mateix que el contenidor groc), ja que es pot reciclar.

**Si coneixeu algun ECOdisseny interessant, envieu-nos un mail a redaccio@sostenible.es. Aquesta no pretén ser una secció tancada, tot el contrari!

Especial ECOdissenys a Sostenible.cat:

(...)
15. La siesta, un càntir de disseny
16. Un impermeable que abans era una patata, i que després es pot plantar
17. Belloch, la cadira feta amb material sostenible 
18. Hymini, el carregador eòlic portàtil
19. Sunny Flower, una flor carregada d'energia

Etiquetes: 

Relacionats

Article

El programa Compartim un Futur de l'AMB continua donant suport a centres educatius metropolitans per desenvolupar projectes de servei comunitari o aprenentatge servei (ApS) en l'àmbit de l'educació ambiental

Article

L’any passat, durant els mesos de gener, febrer i març de 2019, el centre d’informació La Mongia va exposar el treball “Les fonts del Montseny”, un recull obra del Dr. Oscar Farrerons i el fotògraf Adrià Corella. Es tracta d’un ambiciós projecte viu que vol recollir totes les fonts del massís del Montseny.

Article
El 20 de maig és el Dia Mundial de les Abelles

El declivi de les abelles està rebent molta atenció mediàtica ja que són una peça molt important de l'ecosistema. Gràcies a l'esforç de recerca ja hem descobert algunes causes i conseqüències d'aquest complex procés. Seguim investigant per continuar entenent el problema i proposant solucions.

Butlletí