ECONO, estalvia aigua regant les teves plantes

Sostenible.cat
23/11/2009 - 00:00

Què sóc?  Petit hivernacle que consisteix en un con de polipropilè dissenyat per disminuir les necessitats de rec de les plantes, a més de protegir-les de l'atac de paràsits diversos.

En quines fases sóc més sostenible? Per què?
- Extracció de materials: Els seus dissenyadors es van plantejar fer servir plàstic biodegradable però donada la seva encara baixa durabilitat i el fet de no existir fabricants a Espanya, va fer que es decidissin pel polipropilè, escollint un fabricant del país certificat a més amb una ISO 14.001.

- Utilització: el seu ús disminueix el consum d'aigua a l'hora de regar les plantes. Està dissenyat per durar molt ja que el polipropilè és un material resistent a la llum solar i a les inclemències del temps. Les instruccions d'ús les trobaràs a la web dels seus creadors.

- Transport: el fet que els materials es fabriquin a prop ha disminuït les emissions associades al seu transport. A més, la seva petita mida i lleugeresa, i el seu embalatge pla i de paper reciclat, permeten distribuir moltes unitats en un mateix viatge.

- Eliminació:  els seus creadors insisteixen en què quan no el facis servir el guardis, el regalis a algú o bé el dipositis en un punt verd (que no és el mateix que el contenidor groc), ja que es pot reciclar.

**Si coneixeu algun ECOdisseny interessant, envieu-nos un mail a redaccio@sostenible.es. Aquesta no pretén ser una secció tancada, tot el contrari!

Especial ECOdissenys a Sostenible.cat:

(...)
15. La siesta, un càntir de disseny
16. Un impermeable que abans era una patata, i que després es pot plantar
17. Belloch, la cadira feta amb material sostenible 
18. Hymini, el carregador eòlic portàtil
19. Sunny Flower, una flor carregada d'energia

Etiquetes: 

Relacionats

Article

El tema del concurs és “OBJECTIU ZERO RESIDUS. REDUÏM, RECICLEM, REUTILITZEM”.

Article

L'AMAP i AEOPAS llencen una campanya de sensibilització adreçada a la ciutadania per a promoure l'ús responsable de l'aigua a les llars.

Article

La Diputació de Barcelona ha presentat el mapa amb el grau de vulnerabilitat a la sequera dels boscos de la Xarxa de Parcs Naturals, que mostra que el 29% veuran agreujats de forma significativa la mortalitat per estrès hídric entre els anys 2040 i 2050.​

Butlletí