ecoGator. Una app que t’ajuda a comprar i viure estalviant energia

Redacció
26/10/2014 - 00:00

Creus que la teva rentadora consumeix massa energia? Potser és hora de substituir-la per una nova i que sigui més eficient a nivell energètic ... Sabries com i on informar-te sobre els aparells més eficients del mercat? L'app gratuïta ecoGator et posa a l'abast de la mà els electrodomèstics amb què estalviaràs energia. Al mòbil podràs tenir una selecció dels productes d'alta eficiència disponibles al mercat.

És cert que l'eficiència energètica de molts productes elèctrics ha millorat notablement en els últims anys. No obstant això, com la gamma de productes està augmentant, cada vegada resulta més complicat tenir una visió general sobre el mercat de productes amb eficiència energètica. Per aquest motiu, sovint els consumidors se senten aclaparats i no saben quin dispositiu triar.

A més, el fàcil accés a la informació publicada a Internet fa possible que els consumidors busquin i comparin directament els productes, substituint en part els serveis d'assessorament de vendes de les botigues.

Amb l'app ecoGator tindràs un 'assistent personal' de recolzament durant la compra. ecoGator et presenta els productes més eficients del mercat en les categories d'il·luminació, electrodomèstics, televisors i equips d'oficina. En altres paraules, t'ajuda a escollir de manera fàcil i ràpida l'aparell que millor s'ajusta a les teves necessitats. Només ha de escanejar amb el teu mòbil les etiquetes energètiques que hi ha a cada electrodomèstic per informar-te sobre el seu nivell d'eficiència i fer la teva pròpia llista d'aparells (com els favorits del teu navegador d'Internet).

EcoGator és la primera aplicació que pot llegir i processar les dades de l'etiqueta energètica de la UE mitjançant l'ús del telèfon mòbil (Smartphone). ecoGator està disponible per iOS i Android des d'octubre de 2014.

Funció myecoGator: notícies i consells per estalviar energia
L'objectiu d'aquesta funció és donar suport als consumidors en l'àmbit  europeu, proporcionant fonts d'informació fàcils de manejar i accessibles des de dispositius mòbils.
Pots navegar com si estiguessis en les diferents estances de casa teva. Siguis o no un expert en temes d'eficiència energètica, sempre hi ha alguna cosa que pots aprendre per estalviar més energia amb els teus electrodomèstics i il·luminació. Per això, els consells i reptes estan dividits en 6 categories principals: Alimentació i Cuina, Rentat i neteja, Oficina i Oci, Il·luminació i calefacció, bany i Relaxació, Aire lliure.

Etiquetes: 

Relacionats

Article

Del 22 al 28 d'abril d'aquest 2024 se celebra a Catalunya la Setmana Sense Soroll que promou mesures i iniciatives en el marc de la prevenció de la contaminació acústica, com ara la difusió, sensibilització i l’educació ambiental, amb l’objectiu de donar visibilitat a les eines de gestió i control, així com impulsar la col·laboració entre administracions amb diferents responsabilitats i/o competències en la matèria.

Article

El tema del concurs és “OBJECTIU ZERO RESIDUS. REDUÏM, RECICLEM, REUTILITZEM”.

Butlletí