EcoAula Visual

Un mural didàctic recorrerà el Parc Fluvial del Besòs com a recurs educatiu del projecte de renaturalització.
13/06/2022 - 20:11

Per commemorar el Dia del Medi Ambient, aquest diumenge 5 s'ha presentat el projecte d'EcoAula Visual, un primer pas del programa educatiu i de ciència ciutadana que es desenvoluparà a la nostra ciutat en el marc de la Renaturalització del Riu Besòs.

Es tracta d'un mural de l'artista Swen Schmitz que tindrà una longitud de 400 metres al llarg del Parc Fluvial del Besòs per mostrar-nos totes les espècies i habitats de la renaturalització.

Es pintarà en el decurs dels propers 2 mesos i l'artista ja ens ha mostrat el resultat de les primeres pinzellades en forma de Martí Pescador o blauet comú.

 

El projecte de renaturalització

L’AMB i l’Ajuntament van iniciar el passat mes de gener les obres del projecte de renaturalització que servirà per millorar la qualitat ambiental de l’espai fluvial i permetrà un desenvolupament de la biodiversitat de flora i fauna al riu Besòs.

La renaturalització del Besòs comença a Santa Coloma amb la creació del Refugi de Biodiversitat, un corredor ecològic d’espais naturals per preservar els hàbitats existents, potenciar la biodiversitat autòctona i eliminar les espècies invasores.

Un dels objectius estratègics d’aquesta primera fase del projecte és posar en marxa recursos i espais educatius per al desenvolupament d'activitats de divulgació i ciència ciutadana, i aquí s’emmarca la creació de l’EcoAula Visual.


 

Categories: 
Municipis: 
BarcelonèsSanta Coloma de Gramenet
Etiquetes: 

Relacionats

Notícia

L'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet i l'AMB presenten les primeres actuacions per a la renaturalització del Besòs

Article

Santa Coloma de Gramenet millora les zones d’estada i passeig per fer-les més saludables. La inversió més recent a l’entorn del parc fluvial supera els 3.600.000 euros.

Acte
18/10/2023 - 15:30
Nau Bostik. C/Ferran Turné 1-11 Barcelona.

Butlletí