EcoAula Visual

Un mural didàctic recorrerà el Parc Fluvial del Besòs com a recurs educatiu del projecte de renaturalització.
13/06/2022 - 20:11

Per commemorar el Dia del Medi Ambient, aquest diumenge 5 s'ha presentat el projecte d'EcoAula Visual, un primer pas del programa educatiu i de ciència ciutadana que es desenvoluparà a la nostra ciutat en el marc de la Renaturalització del Riu Besòs.

Es tracta d'un mural de l'artista Swen Schmitz que tindrà una longitud de 400 metres al llarg del Parc Fluvial del Besòs per mostrar-nos totes les espècies i habitats de la renaturalització.

Es pintarà en el decurs dels propers 2 mesos i l'artista ja ens ha mostrat el resultat de les primeres pinzellades en forma de Martí Pescador o blauet comú.

 

El projecte de renaturalització

L’AMB i l’Ajuntament van iniciar el passat mes de gener les obres del projecte de renaturalització que servirà per millorar la qualitat ambiental de l’espai fluvial i permetrà un desenvolupament de la biodiversitat de flora i fauna al riu Besòs.

La renaturalització del Besòs comença a Santa Coloma amb la creació del Refugi de Biodiversitat, un corredor ecològic d’espais naturals per preservar els hàbitats existents, potenciar la biodiversitat autòctona i eliminar les espècies invasores.

Un dels objectius estratègics d’aquesta primera fase del projecte és posar en marxa recursos i espais educatius per al desenvolupament d'activitats de divulgació i ciència ciutadana, i aquí s’emmarca la creació de l’EcoAula Visual.


 

Categories: 
Municipis: 
BarcelonèsSanta Coloma de Gramenet
Etiquetes: 

Relacionats

Notícia

La fase II de la Renaturalització del riu Besòs es finançarà amb 3.056.516 € provinents del Ministeri per a la Transició Ecológica i el Repte Demogràfic en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència. El projecte de recuperació del Besòs ha estat un dels 18 escollits entre 99 candidatures, i Santa Coloma gaudirà d’un ajut europeu per millorar la biodiversitat.

Acte
16/12/2022 - 10:00
Districte Administratiu de la Generalitat de Catalunya (Carrer del Foc, 57), Barcelona
Article

A més dels objectius de recerca, el papallonari esdevé una nova eina més per a les activitats educatives i de divulgació del centre de recerca, mitjançant visites on es podran observar les papallones en les diferents fases del seu desenvolupament i parlar amb la comunitat investigadora sobre la ciència ciutadana que es troba íntimament lligada als seus estudis.

Butlletí