Cultiva't, un projecte de Premià de Mar perquè els infants puguin conèixer la terra i els seus productes

Font: Ajuntament de Premià de Mar

02/02/2021 - 10:54

A través del projecte, i mitjançant la participació de persones coneixedores dels treballs del camp, els nens i les nenes poden aprendre quins són els productes de l'horta, com funciona el regadiu, entendre l'estacionalitat dels conreus o arribar a treballar directament la terra, entre altres activitats guiades.

El projecte Cultiva't, impulsat per l'Ajuntament, permet a l'alumnat de les escoles acostar-se al món de la pagesia. En una línia similar a la del projecte Arrela't, dedicat a explicar el patrimoni i la història locals a les escoles, Cultiva't serveix perquè els equips docents disposin d'una eina per ensenyar als infants d'on surten i com creixen els vegetals que habitualment troben al supermercat.

A través del projecte, i mitjançant la participació de persones coneixedores dels treballs del camp, els nens i les nenes poden aprendre quins són els productes de l'horta, com funciona el regadiu, entendre l'estacionalitat dels conreus o arribar a treballar directament la terra, entre altres activitats guiades.

Per fer-ho, les escoles fan visites programades als horts socials de Premià de Mar, ubicats al barri Banyeres. En aquests horts, i sota la coordinació de l'Ajuntament, conjuntament amb Càritas de la parroquia de Sant Cristòfol, els voluntaris i els usuaris conreen la terra per lliurar després els productes de les collites al centre de distribució d'aliments DISA Premià i a Càritas.

Aquest matí, alumnes de l'escola Sant Cristòfol han pres contacte amb aquests conreus, el mateix dia que l'alcalde Rafa Navarro, la regidora de Serveis Socials, Imma Morales, i una delegació de Càritas Diocesana de Barcelona havien visitat els horts socials.

Relacionats

Article

Recentment s'ha posat en marxa l’hort del Mercat de la Vall d'Hebron - Teixonera, un projecte municipal gestionat per la cooperativa Tarpuna.

Article

 

El curs 2021-2022, 36 escoles i instituts de Barcelona, públics, concertats i privats, participen en el projecte “Menjadors escolars més sans i sostenibles”. La iniciativa, supervisada per l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB), té per objectius promoure una alimentació més saludable, combatre l’emergència climàtica i enfortir l’economia local i de temporada. Els centres ofereixen menús amb menys carn vermella, més proteïna vegetal i més aliments de proximitat.

Article

Quina petjada de carboni produïm? L’alumnat del projecte “Escoles For Future! Complim la Llei 16/2017!” de l’Institut Les Vinyes de Santa Coloma de Gramenet ha analitzat la petjada de carboni a l’institut. L’anàlisi és part del treball en conscienciació ambiental que duu a terme el programa Escoles for Future que ha treballat ACPP junt amb l’Institut Les Vinyes durant aquest curs escolar 2021-2022.

Butlletí