Cultiva't, un projecte de Premià de Mar perquè els infants puguin conèixer la terra i els seus productes

Font: Ajuntament de Premià de Mar

02/02/2021 - 10:54

A través del projecte, i mitjançant la participació de persones coneixedores dels treballs del camp, els nens i les nenes poden aprendre quins són els productes de l'horta, com funciona el regadiu, entendre l'estacionalitat dels conreus o arribar a treballar directament la terra, entre altres activitats guiades.

El projecte Cultiva't, impulsat per l'Ajuntament, permet a l'alumnat de les escoles acostar-se al món de la pagesia. En una línia similar a la del projecte Arrela't, dedicat a explicar el patrimoni i la història locals a les escoles, Cultiva't serveix perquè els equips docents disposin d'una eina per ensenyar als infants d'on surten i com creixen els vegetals que habitualment troben al supermercat.

A través del projecte, i mitjançant la participació de persones coneixedores dels treballs del camp, els nens i les nenes poden aprendre quins són els productes de l'horta, com funciona el regadiu, entendre l'estacionalitat dels conreus o arribar a treballar directament la terra, entre altres activitats guiades.

Per fer-ho, les escoles fan visites programades als horts socials de Premià de Mar, ubicats al barri Banyeres. En aquests horts, i sota la coordinació de l'Ajuntament, conjuntament amb Càritas de la parroquia de Sant Cristòfol, els voluntaris i els usuaris conreen la terra per lliurar després els productes de les collites al centre de distribució d'aliments DISA Premià i a Càritas.

Aquest matí, alumnes de l'escola Sant Cristòfol han pres contacte amb aquests conreus, el mateix dia que l'alcalde Rafa Navarro, la regidora de Serveis Socials, Imma Morales, i una delegació de Càritas Diocesana de Barcelona havien visitat els horts socials.

Relacionats

Article

L’activitat “Camins Escolars” torna un curs més per fomentar que els infants vagin a l’escola a peu i de forma autònoma

Article

La iniciativa d’educació ambiental es desenvoluparà en tots els centres educatius de primària de la ciutat i a l’espai Tataküa

Article

La Setmana de l’Alimentació Conscient, del 15 al 27 d’octubre, ofereix activitats obertes a la ciutadania i tallers especialment adreçats a professionals.

Butlletí