Crida de Barcelona a les ciutats del món per lluitar contra el canvi climàtic

Font: Ajuntament de Barcelona

02/11/2021 - 15:12


Ada Colau, juntament amb els alcaldes de Londres i París, encapçala la taula de ciutats referents en la lluita contra l'emergència climàtica a la 26a Conferència de les Nacions Unides sobre el canvi climàtic que tindrà lloc a Glasgow de l'1 d'octubre al 2 de novembre. La trobada és una oportunitat per enfortir les xarxes de cooperació entre ciutats i generar una transformació real que canviï el futur del planeta.

Amb l’objectiu de mobilitzar i implicar el màxim nombre de metròpolis del món en la lluita contra l’emergència climàtica, Barcelona llança un missatge per inspirar i promoure la col·laboració i el treball conjunt entre ciutats amb motiu de la Conferència sobre el Canvi Climàtic de les Nacions Unides.

La trobada internacional a Glasgow és una oportunitat per enfortir les xarxes de cooperació entre ciutats i generar una transformació real que canviï el futur del planeta. La presència de Barcelona en aquesta trobada mundial se suma a d’altres actuacions que la ciutat promou, com el Manifest contra el canvi climàtic, signat per Barcelona, Madrid, València, Saragossa, Badalona, Alcalá de Henares i Fuenlabrada, el repte Barcelona Challenge for Good Food and Climate o les accions de cooperació internacional que es duen a terme mitjançant la xarxa de ciutats C40, de la qual Barcelona forma part.

Totes aquestes actuacions es duen a terme mitjançant la xarxa de ciutats C40, de la qual Barcelona forma part.

Des de les ciutats, les actuacions per impulsar models i sistemes de mobilitat, consum o energia més sostenibles i respectuosos amb el medi ambient són clau per fer front a un repte mediambiental que és alhora global i local. A més, les accions per mitigar els efectes de l’emergència climàtica sobre la salut de les persones també han de formar part de les polítiques prioritàries.

A Barcelona, el pla Clima, que articula totes les mesures municipals que s’han posat en marxa els darrers anys, ha estat premiat com la millor iniciativa de les grans ciutats europees, un guardó atorgat per un pacte que agrupa a més de 7.000 autoritats locals i 51 regions europees. A més, l’impuls del projecte Superilla Barcelona és un model de referència internacional per altres ciutats, així com també el projecte Protegim escoles.


 

Municipis: 
BarcelonèsBarcelona

Relacionats

Article

Publicats els resultats de la sisena edició d’aquesta campanya de conscienciació i bones pràctiques per a l’estalvi d’energia i aigua i la reducció d’emissions de l’Ajuntament de Barcelona.

Article

Les idees seleccionades, entre les quals hi ha la de Pol Cooperatiu Batec, membre de la Xarxa B+S, busquen millorar el confort tèrmic durant les onades de calor generades per l’emergència climàtica allà on no es poden plantar arbres

Article

El Pacte de Viladecans pel Clima inicia el curs 2023-2024 amb una trobada de la Taula a la Casa de les Abelles

Butlletí