Comença el 'Recibicicla’t' a Manlleu

Font: Ajuntament de Manlleu
12/03/2012 - 00:00
El 'Recibicicla't' consisteix en la recollida de peces i bicicletes velles per al programa formatiu BiciTer de Manlleu. Tots els materials recollits serviran per a la formació en mecànica i reciclatge de bicicletes de 24 joves de la localitat. 
Des de l'Ajuntament de Manlleu s'ha iniciat una campanya de recollida de bicicletes en desús, ja siguin totalment senceres o bé només peces (pedals, llantes, seients...). Els materials cedits i finalment recollits serviran per a la formació i pràctica en mecànica i reciclatge de bicicletes de 24 joves de Manlleu que al llarg de l'any participaran com a alumnes al taller BiciTer. La campanya permetrà reconvertir les peces i bicicletes velles en d'altres de noves, allargant la vida d'aquests materials i per tant endarrerint el pas a residus i el seu reciclatge.

Per això el consistori demana la col·laboració als ciutadans i facilita la recollida en un lloc fix o, si cal, a domicili.

Quines bicicletes (senceres o per peces) es recullen?
Bicicletes de tot tipus i mides: petites, grans, BTT, de passeig, de carretera, antigues o noves....

Com s'hi pot participar?

De dues maneres:
1.    Com a opció preferent, portant les peces o bicicletes directament al local del taller BiciTer (C. Torrent de la Borina, s/n - cruïlla amb el Passeig del Ter) qualsevol dia de dilluns a divendres de 5 a 7 de la tarda fins a finals d'abril.

2.    Com a alternativa, sol·licitant la recollida a domicili a través del correu electrònic: biciter@gmail.com

A més, en el marc de la Setmana Ambiental, el dilluns 19 de març de 5 a 7 de la tarda es farà una jornada de portes obertes al taller BiciTer. A banda de portar-hi les bicicletes, es podran visitar els locals i veure com es fa la formació teòrica i pràctica de mecànica i reciclatge de bicicletes. A totes les persones que participin a la jornada de portes obertes i portin una factura d'aigua se'ls donaran airejadors d'estalvi per reduir el consum domèstic d'aquest recurs.

El taller BiciTer és un programa  de formació de joves inclòs dins el projecte Treball als Barris 2011-2012, subvencionat pel SOC i el Fons Social Europeu, que es va iniciar a principis de gener i on al llarg de l'any s'hi formaran 24 alumnes, 12 de gener a juny i 12 més de juliol a desembre.

 

Municipis: 
OsonaManlleu

Relacionats

Article

Nou de cada deu veïns participen en el balanç del primer any des de la implantació de la recollida selectiva porta a porta a Manlleu.

Article

Manlleu estrena “L'Energia de Manlleu en joc” en el marc de la Setmana Europea de l’Energia Sostenible 2023.

Article

La instal·lació de la xarxa de calor amb combustible renovable ha durat quatre mesos

Butlletí