Comença el 'Recibicicla’t' a Manlleu

Font: Ajuntament de Manlleu
12/03/2012 - 00:00
El 'Recibicicla't' consisteix en la recollida de peces i bicicletes velles per al programa formatiu BiciTer de Manlleu. Tots els materials recollits serviran per a la formació en mecànica i reciclatge de bicicletes de 24 joves de la localitat. 
Des de l'Ajuntament de Manlleu s'ha iniciat una campanya de recollida de bicicletes en desús, ja siguin totalment senceres o bé només peces (pedals, llantes, seients...). Els materials cedits i finalment recollits serviran per a la formació i pràctica en mecànica i reciclatge de bicicletes de 24 joves de Manlleu que al llarg de l'any participaran com a alumnes al taller BiciTer. La campanya permetrà reconvertir les peces i bicicletes velles en d'altres de noves, allargant la vida d'aquests materials i per tant endarrerint el pas a residus i el seu reciclatge.

Per això el consistori demana la col·laboració als ciutadans i facilita la recollida en un lloc fix o, si cal, a domicili.

Quines bicicletes (senceres o per peces) es recullen?
Bicicletes de tot tipus i mides: petites, grans, BTT, de passeig, de carretera, antigues o noves....

Com s'hi pot participar?

De dues maneres:
1.    Com a opció preferent, portant les peces o bicicletes directament al local del taller BiciTer (C. Torrent de la Borina, s/n - cruïlla amb el Passeig del Ter) qualsevol dia de dilluns a divendres de 5 a 7 de la tarda fins a finals d'abril.

2.    Com a alternativa, sol·licitant la recollida a domicili a través del correu electrònic: biciter@gmail.com

A més, en el marc de la Setmana Ambiental, el dilluns 19 de març de 5 a 7 de la tarda es farà una jornada de portes obertes al taller BiciTer. A banda de portar-hi les bicicletes, es podran visitar els locals i veure com es fa la formació teòrica i pràctica de mecànica i reciclatge de bicicletes. A totes les persones que participin a la jornada de portes obertes i portin una factura d'aigua se'ls donaran airejadors d'estalvi per reduir el consum domèstic d'aquest recurs.

El taller BiciTer és un programa  de formació de joves inclòs dins el projecte Treball als Barris 2011-2012, subvencionat pel SOC i el Fons Social Europeu, que es va iniciar a principis de gener i on al llarg de l'any s'hi formaran 24 alumnes, 12 de gener a juny i 12 més de juliol a desembre.

 

Municipis: 
OsonaManlleu

Relacionats

Notícia

Tot i ser un projecte d’abast mundial l’Agenda 2030 és d’aplicació a escala local. A Manlleu, la definició del full de ruta ha estat un procés de participació ciutadana per donar veu als agents locals i a tota la població. Des de l’Ajuntament, hi han treballat les regidories i el personal tècnic municipal.

Article

El municipi osonenc de Rupit i Pruit ha rebut el distintiu d’Espai amb un Cel Nocturn de Qualitat, una qualificació que s’atorga a aquells municipis que tenen unes bones condicions per gaudir del medi natural nocturn i estan compromesos a desenvolupar una actualització de l’enllumenat cap a un model d’equilibri ambiental.

Article

Un challenge a Instagram, un taller de Didaltruck i dues exposicions son les activitats de sensibilització organitzades en el marc de la Setmana Europea de Prevenció de Residus a Manlleu.

Butlletí