Com dissenyar les ciutats on volem viure

06/02/2020 - 13:58

La urbanista Mar Santamaria ens explica que la vida és un seguit de petites decisions. El big data es capaç de recollir aquestes petites decisions que volem compartir i posar llum sobre com volem que sigui el lloc on vivim. “La vida són petites grans decisions i, de fet, potser una de les més importants sigui aquesta: on volem viure?” Co-fundadora de 300.000 Km/s, oficina d'innovació urbana especialitzada en urbanisme i anàlisi de dades que desenvolupa eines que faciliten la comprensió de la ciutat als diversos agents que intervenen en el seu planejament i gestió.

La seva tasca ha estat reconeguda amb el primer premi Fundación Civio - BBVA 2014 a la visualització de dades, premi COAC-AJAC 2016 i 2014 a la divulgació de l’arquitectura i assaig, una menció de finalista al premi ODI AWARDS 2016 (Open DataInstitute) al projecte Open Papers, 4 projectes finalistes en el CityVis Prize 2016 acollit per la UN-Habitat conference, un projecte guanyador i dos finalistes a la Bienal Española d’Urbanisme i Arquitectura 2018.

Els seus treballs han estat exposats a la Biennal de Venècia del 2016 (pavelló Ucrania), al Museu d’art Modern de Chicago (2014), al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (2014), al centre cultural la Casa Encendida Madrid (2017) i al centre cultural Centro-Centro Madrid (2016). This talk was given at a TEDx event using the TED conference format but independently organized by a local community.


 

Relacionats

Article

L'Ajuntament de Manlleu ha obert una plataforma de ciutat intel·ligent on consultar dades en temps real: Les rutes que realitza el servei de neteja viària, la petjada de carboni dels vehicles de recollida de residus o el visor de la qualitat de l’aire entre d’altres.

Article
Recomanació per Sant Jordi 2024

Un conte la temàtica principal del qual és l’aigua i la sequera, en el context d'uns animalons que viuen a la Fageda d’en Jordà.

Article
Recomanació per Sant Jordi 2024

Feti i el pesticida malèfic és un còmic escrit per Neus Cáceres i il·lustrat per Gemma Zaragüeta.

Butlletí