Com dissenyar les ciutats on volem viure

06/02/2020 - 13:58

La urbanista Mar Santamaria ens explica que la vida és un seguit de petites decisions. El big data es capaç de recollir aquestes petites decisions que volem compartir i posar llum sobre com volem que sigui el lloc on vivim. “La vida són petites grans decisions i, de fet, potser una de les més importants sigui aquesta: on volem viure?” Co-fundadora de 300.000 Km/s, oficina d'innovació urbana especialitzada en urbanisme i anàlisi de dades que desenvolupa eines que faciliten la comprensió de la ciutat als diversos agents que intervenen en el seu planejament i gestió.

La seva tasca ha estat reconeguda amb el primer premi Fundación Civio - BBVA 2014 a la visualització de dades, premi COAC-AJAC 2016 i 2014 a la divulgació de l’arquitectura i assaig, una menció de finalista al premi ODI AWARDS 2016 (Open DataInstitute) al projecte Open Papers, 4 projectes finalistes en el CityVis Prize 2016 acollit per la UN-Habitat conference, un projecte guanyador i dos finalistes a la Bienal Española d’Urbanisme i Arquitectura 2018.

Els seus treballs han estat exposats a la Biennal de Venècia del 2016 (pavelló Ucrania), al Museu d’art Modern de Chicago (2014), al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (2014), al centre cultural la Casa Encendida Madrid (2017) i al centre cultural Centro-Centro Madrid (2016). This talk was given at a TEDx event using the TED conference format but independently organized by a local community.


 

Relacionats

Article

La Diputació de Barcelona ha editat el llibre Ciutats sostenibles, Ciutats inclusives dos conceptes orgànics que es relacionen en el marc de l’Agenda 2030 i dels objectius de desenvolupament sostenible. 

Article

Europa no assolirà els seus objectius de 2030 sense accions urgents durant els pròxims deu anys per fer front a la alarmant taxa de pèrdua de biodiversitat, els impactes creixents del canvi climàtic i el sobreconsum dels recursos naturals. L'últim informe "Estat del medi ambient" de l'Agència Europea del Medi Ambient (EEE) afirma que Europa s'enfronta a reptes ambientals d'una escala i una urgència sense precedents.

Article

L'Agenda 2030 és el nou full de ruta global per avançar vers el desenvolupament sostenible. Aprovada per Nacions Unides el 2015, inclou 17 objectius de desenvolupament sostenible que s'han d'assolir el 2030.

Butlletí