“Cities Race to Zero”: compromís per reduir el 50% de les emissions de carboni el 2030

12/11/2021 - 09:55

Les ciutats agrupades a la xarxa C40, entre les quals es troba Barcelona, han presentat a la Cimera Mundial del Clima de Glasgow una campanya que vol aconseguir disminuir l’ús de carboni per prevenir amenaces futures, crear llocs de treball dignes i promoure un creixement inclusiu i sostenible.

De moment s’han adherit a la campanya “Cities Race to Zero” un total de 1.053 ciutats i governs locals de 75 països, que representen uns 880 milions de persones. L’objectiu és arribar a 10.000 ciutats, així com reunir el suport d’empreses, regions i inversors.

Les grans àrees urbanes són clau per fer front a l’emergència climàtica i les desigualtats. En aquest sentit, en la presentació de la campanya de compromís s’hi han destacat com a exemples el projecte Superilla Barcelona i la comercialitzadora elèctrica Barcelona Energia.


 

Municipis: 
BarcelonèsBarcelona

Relacionats

Article


Ada Colau, juntament amb els alcaldes de Londres i París, encapçala la taula de ciutats referents en la lluita contra l'emergència climàtica a la 26a Conferència de les Nacions Unides sobre el canvi climàtic que tindrà lloc a Glasgow de l'1 d'octubre al 2 de novembre. La trobada és una oportunitat per enfortir les xarxes de cooperació entre ciutats i generar una transformació real que canviï el futur del planeta.

Article

 

Comença l’Assemblea Ciutadana pel Clima, un procés deliberatiu que té com a objectiu conèixer de primera mà les reflexions i necessitats de la ciutadania de Barcelona i elaborar un recull de recomanacions i iniciatives per abordar la crisi climàtica en les polítiques públiques.

Article

Una programació de divulgació científica per a tots els públics que inclou conferències, contes i tallers per a infants, una exposició i una taula rodona. El cicle tindrà lloc a tres equipaments municipals: la Biblioteca Central Tecla Sala, el Centre Cultural Sant Josep i l’Auditori Barradas.

Butlletí