“Cities Race to Zero”: compromís per reduir el 50% de les emissions de carboni el 2030

12/11/2021 - 09:55

Les ciutats agrupades a la xarxa C40, entre les quals es troba Barcelona, han presentat a la Cimera Mundial del Clima de Glasgow una campanya que vol aconseguir disminuir l’ús de carboni per prevenir amenaces futures, crear llocs de treball dignes i promoure un creixement inclusiu i sostenible.

De moment s’han adherit a la campanya “Cities Race to Zero” un total de 1.053 ciutats i governs locals de 75 països, que representen uns 880 milions de persones. L’objectiu és arribar a 10.000 ciutats, així com reunir el suport d’empreses, regions i inversors.

Les grans àrees urbanes són clau per fer front a l’emergència climàtica i les desigualtats. En aquest sentit, en la presentació de la campanya de compromís s’hi han destacat com a exemples el projecte Superilla Barcelona i la comercialitzadora elèctrica Barcelona Energia.


 

Municipis: 
BarcelonèsBarcelona

Relacionats

Article


Ada Colau, juntament amb els alcaldes de Londres i París, encapçala la taula de ciutats referents en la lluita contra l'emergència climàtica a la 26a Conferència de les Nacions Unides sobre el canvi climàtic que tindrà lloc a Glasgow de l'1 d'octubre al 2 de novembre. La trobada és una oportunitat per enfortir les xarxes de cooperació entre ciutats i generar una transformació real que canviï el futur del planeta.

Article

L’alcaldessa de Barcelona i els alcaldes de Madrid, Sevilla i València, amb el suport del Govern espanyol, han signat la declaració institucional “Ciutats climàticament neutrals el 2030”, que s’emmarca dins de la iniciativa Cities 2030, per promoure formes innovadores de col·laboració entre ciutats, actors i sectors clau perquè accelerin la transformació necessària per arribar a ser ciutats sostenibles, saludables i resilients davant l’emergència climàtica actual.

Article

Comencen les obres d’un nou tram de carril bici unidireccional al carrer de Nàpols, entre la travessera de Gràcia i el carrer de València, i durant el març i abril acabaran els trams de l’avinguda Diagonal, la gran via de les Corts Catalanes i la ronda del Guinardó.

Butlletí