Cinc milions d'inversions per transformar Cornellà en una ciutat més sostenible i humana

Font: Ajuntament de Cornellà

03/03/2020 - 10:00

Es destinaran 488.000 euros a la vertebració i ampliació de la xarxa ciclable de la ciutat, més de 200.000 euros per millorar les zones enjardinades de la ciutat i potenciar el verd, 600.000 euros per realitzar microprojectes d’innovació i millora de l’espai public i 175.000 euros en la dotació d’un sistema de calefacció més eficient i més sostenible a les escoles, que utilitza restes naturals per al seu funcionament.

L'Ajuntament de Cornellà ha aprovat els pressupostos per a l'any 2020, que ascendeixen a 87,3 milions d'euros, i sumant les empreses municipals (Procornellà) i l'Institut Municipal de Radiodifusió arriba als 103 milions d'euros. Els comptes municipals s'han aprovat amb els vots favorables de PSC i En Comú-Movem Cornellà, l'abstenció de Podem i els vots en contra de Ciutadans i ERC.

La inversió prevista inicialment puja a 5.098.000 euros, cosa que suposa un 5,81% del total del pressupost i es finançarà amb recursos propis, el programa d’actuacions de millora urbana de l’Àrea Metropolitana de Barcelona i els fons FEDER.

Entre les inversions mes importants cal destacar:

  PROGRAMA REFORESTA NATURA
Per millorar les zones enjardinades de la ciutat i potenciar el verd en el conjunt de Cornellà s’invertiran més de 200.000 euros.
  PLA DE PROTECCIÓ SOLAR
Davant la forta radiació solar i els seus efectes en la salut, es portarà a terme l’ampliació de les zones d’ombra en parcs, places i equipaments municipals. Per fer-ho s’invertiran 200.000 euros.
  AMPLIACIÓ DELS CARRILS BICI
Es destinaran 488.000 euros a la vertebració i ampliació de la xarxa ciclable de la ciutat, un projecte cofinançat amb els fons FEDER.
    INSTAL·LACIÓ DE CALDERES DE BIOMASSA A LES ESCOLES
L’ajuntament invertirà 175.000 euros en la dotació d’un sistema de calefacció més eficient i més sostenible a les escoles, que utilitza restes naturals per al seu funcionament.
     
    PROGRAMA PROJECTES URBANS
600.000 euros per realitzar microprojectes d’innovació i millora de l’espai public.
     
  MILLORA I MANTENIMENT DE CENTRES EDUCATIUS
La millora de les dependències dels centres educatius s’endurà aquest any 208.000 euros, amb l’objectiu de tenir en bones condicions dependències interiors i exteriors, tant a escoles bressol municipals com a centres educatius.
 

RENOVACIÓ I MILLORA DELS EQUIPAMENTS ESPORTIUS
El manteniment dels equipaments esportius de la ciutat suposarà, el 2020, una inversió de 640.000 euros. Entre les despeses previstes hi ha el canvi de gespa del camp de futbol d’Almeda, el parquet de Can Carbonell, els vestidors del camp de Sant Ildefons, reformes al pavelló Riera i millores als lavabos del pavelló del barri Centre, entre d’altres actuacions de manteniment.

 

Relacionats

Article
 

Es recolliran dades que s'utilitzaran per establir accions per millorar la salut de les persones, disminuir la contaminació i optimitzar els recursos d'aigua i electricitat, entre d'altres. 

Article

L'Agenda 2030 i la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), adoptats per part de les Nacions Unides l’any 2015, marquen l'agenda internacional i, per primera vegada, incorporen als Governs Regionals i Locals com a aliats de primer ordre per a la seva consecució. .

Article

El paviment solar de l’empresa Sorigué ha estat el guanyador del repte ‘Paviments generadors’ llançat per i.lab, l’aposta de l’Ajuntament de Barcelona per accelerar la innovació urbana sostenible i social.

Butlletí