Cinc milions d'inversions per transformar Cornellà en una ciutat més sostenible i humana

Font: Ajuntament de Cornellà

03/03/2020 - 10:00

Es destinaran 488.000 euros a la vertebració i ampliació de la xarxa ciclable de la ciutat, més de 200.000 euros per millorar les zones enjardinades de la ciutat i potenciar el verd, 600.000 euros per realitzar microprojectes d’innovació i millora de l’espai public i 175.000 euros en la dotació d’un sistema de calefacció més eficient i més sostenible a les escoles, que utilitza restes naturals per al seu funcionament.

L'Ajuntament de Cornellà ha aprovat els pressupostos per a l'any 2020, que ascendeixen a 87,3 milions d'euros, i sumant les empreses municipals (Procornellà) i l'Institut Municipal de Radiodifusió arriba als 103 milions d'euros. Els comptes municipals s'han aprovat amb els vots favorables de PSC i En Comú-Movem Cornellà, l'abstenció de Podem i els vots en contra de Ciutadans i ERC.

La inversió prevista inicialment puja a 5.098.000 euros, cosa que suposa un 5,81% del total del pressupost i es finançarà amb recursos propis, el programa d’actuacions de millora urbana de l’Àrea Metropolitana de Barcelona i els fons FEDER.

Entre les inversions mes importants cal destacar:

  PROGRAMA REFORESTA NATURA
Per millorar les zones enjardinades de la ciutat i potenciar el verd en el conjunt de Cornellà s’invertiran més de 200.000 euros.
  PLA DE PROTECCIÓ SOLAR
Davant la forta radiació solar i els seus efectes en la salut, es portarà a terme l’ampliació de les zones d’ombra en parcs, places i equipaments municipals. Per fer-ho s’invertiran 200.000 euros.
  AMPLIACIÓ DELS CARRILS BICI
Es destinaran 488.000 euros a la vertebració i ampliació de la xarxa ciclable de la ciutat, un projecte cofinançat amb els fons FEDER.
    INSTAL·LACIÓ DE CALDERES DE BIOMASSA A LES ESCOLES
L’ajuntament invertirà 175.000 euros en la dotació d’un sistema de calefacció més eficient i més sostenible a les escoles, que utilitza restes naturals per al seu funcionament.
     
    PROGRAMA PROJECTES URBANS
600.000 euros per realitzar microprojectes d’innovació i millora de l’espai public.
     
  MILLORA I MANTENIMENT DE CENTRES EDUCATIUS
La millora de les dependències dels centres educatius s’endurà aquest any 208.000 euros, amb l’objectiu de tenir en bones condicions dependències interiors i exteriors, tant a escoles bressol municipals com a centres educatius.
 

RENOVACIÓ I MILLORA DELS EQUIPAMENTS ESPORTIUS
El manteniment dels equipaments esportius de la ciutat suposarà, el 2020, una inversió de 640.000 euros. Entre les despeses previstes hi ha el canvi de gespa del camp de futbol d’Almeda, el parquet de Can Carbonell, els vestidors del camp de Sant Ildefons, reformes al pavelló Riera i millores als lavabos del pavelló del barri Centre, entre d’altres actuacions de manteniment.

 

Relacionats

Article

Fins al 2025 els serveis de conservació dels edificis, parcs i monuments històrics i artístics municipals empraran materials més sostenibles, en reciclaran per donar-los una segona vida i utilitzaran vehicles elèctrics, híbrids o de gas.

Article

Els projectes aportaran possibilitats pioneres a la metròpolis de Barcelona en mobilitat sostenible, com ara l'oferta de bicicletes de càrrega, l'impuls de centres logístics d'últim quilòmetre, l'electrificació de línies de bus o la millora del servei de bus a demanda. Han estat seleccionats per l'EIT Urban Mobility, un referent a Europa que impulsa projectes que plantegin nous models de mobilitat sostenible i facin ciutats més amables i amb menys vehicles privats. És el segon any consecutiu que projectes presentats per l'AMB són escollits per l'EIT Urban Mobility i reben finançament per fer-los realitat

Article

El projecte EdiCitNet, finançat per la Unió Europea i amb una durada prevista de 5 anys, va néixer amb l'objectiu de demostrar que la implementació d'infraestructures verdes no ornamentals pot augmentar la producció sostenible d'aliments a nivell local, així com regenerar espais urbans apostant per una millora de la inclusió social.  Sant Feliu és l'únic municipi participant de l'estat espanyol.

Butlletí