Cinc equipaments de Granollers participen al febrer a la IV Marató de l’Estalvi Energètic contra la pobresa energètica

Font: Ajuntament de Granollers

04/02/2019 - 13:35

Al febrer engegarà una nova edició, la quarta, de la marató de l’estalvi energètic amb la participació de cinc equipaments municipals: Museu de Granollers, Museu de Ciències Naturals, l’edifici de l'AISS, el Cinema Edison i l’Espai Cangur.  L’objectiu és reduir en un 10 % el consum d’electricitat, aigua i gas en relació amb la despesa del febrer passat.

Un propòsit que s’aconsegueix amb la implantació de bones pràctiques, com ara reduir les hores de climatització, tancar els llums o modificar els horaris de neteja per aprofitar al màxim la llum natural, i amb la implicació de l’equip de treballadors i dels usuaris i usuàries de cada equipament, que han proposat la majoria d'accions d'estalvi durant la preparació de la campanya.

Com en les darreres edicions, a més de la implantació de bones pràctiques de consum, la marató té per objectiu destinar l'estalvi assolit a combatre la pobresa energètica, que es quantifica i se'n proposa l'aplicació al pressupost de Serveis Socials per atendre les persones més vulnerables. 

Com a novetat, la 4a Marató de l’Estalvi Energètic suma un nou propòsit. Amb el lema “Planta’t contra el canvi climàtic”, s'informarà i sensibilitzarà sobre la funció positiva de les plantes a l’hora de millorar la qualitat de l’aire en espais interiors, ja siguin aules, despatxos, oficines...

La marató de l'estalvi energètic és una iniciativa ideada i coordinada per l'empresa granollerina L'Origen. Juntament amb Granollers, es porta a terme a 8 municipis més: Barcelona, Esplugues de Llobregat, l'Hospitalet de Llobregat, Malgrat de Mar, Palau Solità i Plegamans, Sabadell, Sant Boi de Llobregat, Sant Cugat del Vallès i també a 9 departaments de la Generalitat de Catalunya.  

En total, hi participaran 122 equipaments (administratius, culturals, esportius, socials, educatius i de salut), amb 200.000 usuaris, 15.000 alumnes i 3.000 treballadors.

La marató de l'estalvi energètic no té una voluntat competitiva, sinó de conscienciació sobre l'ús que fem de l'energia, i vol promoure una actitud empàtica envers les persones més vulnerables davant el risc de patir pobresa energètica. Si s'assoleix l'estalvi del 10 %, es reduiran en més de 1.000.000de kWh el consum d’electricitat i gas, i en més de 5.700 m3 el consum d’aigua. 


 

Categories: 

Relacionats

Article

Lliurat per la Fundació Impulsa Talentum en el marc de la Fira ISE 2024 que se celebra al Recinte Firal Gran Via

Article
Informació per a comunitats energètiques

El Consell Comarcal del Vallès Oriental posa en marxa un servei d’assessorament energètic per a empreses. Està dirigit a petites i mitjanes empreses dels polígons de la comarca.

Article

La instal·lació de la xarxa de calor amb combustible renovable ha durat quatre mesos

Butlletí