Cinc candidats catalans al VI Premi Europeu de la Prevenció de Residus

Font: Agència de Residus de Catalunya
09/02/2015 - 00:00
El Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental, l'associació Espigoladors, l'escola Rocabruna de Picamoixon, l'empresa: Càtering Campos Estela i l' ONG Nutrició Sense Fronteres, són els cinc nominats catalans que ha escollit l'Agència de Residus de Catalunya per participar al Premi Europeu de la Prevenció de Residus.

En el Premi hi participen les activitats organitzades durant la sisena Setmana Europea de la Prevenció de Residus que s'ha celebrat del 22 al 30 de novembre de 2014. Durant la celebració de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus es van portar a terme 782 activitats sobre prevenció de residus a Catalunya.

Així doncs, el Premi Europeu de la Prevenció de Residus vol distingir les millors de les 11.993 activitats que es van celebrar en el marc de la VI Setmana Europea de la Prevenció de Residus en 28 regions d'Europa, gràcies a 34 organitzadors.

L'Agència de Residus de Catalunya ha escollit cinc nominats catalans tenint en compte la relació de l'activitat amb els eixos de la setmana, l'originalitat de la proposta, el seu caràcter innovador, l'adaptabilitat a d'altres contextos regionals o locals, la mobilització del públic objectiu i la durada.

Els candidats presentats per l'Agència de Residus en les diferents categories són:

  • Administracions: El Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental amb la Campanya "Acaba't el plat a casa, Recooperem" orientada a lluitar contra el malbaratament alimentari en la restauració, amb la participació de 122 restaurants.
  • Associacions: l'Associació Espigoladors amb el projecte "Transformant productes imperfectes en oportunitats" per lluitar contra el malbaratament alimentari donant un protagonisme a col·lectius en risc d´exclusió social d´una manera transformadora, inclusiva i participativa.
  • Institucions escolars: Escola Rocabruna de Picamoixons (Alt Camp) amb l'activitat "Alerta! No llencis els retoladors gastats ni els plastidecors curts" per sensibilitzar a la comunitat educativa, tot reduint i reciclant material de les llars com a nous recursos per l'escola (pintura de nous colors, llapis més grans, cortines...).
  • Empresa: Càtering Campos Estela amb el projecte "Pesa, pensa - weight and think" Reflexió amb els infants de 5 escoles per reduir la quantitat de menjar que malbaraten als menjadors escolars, amb uns resultats excel·lents una reducció del 35% en el malbaratament alimentari.
  • Altres: ONG Nutrició Sense Fronteres amb la col·laboració gratuïta de SEUR, amb el projecte "BCN comparteix el menjar" que estableix un circuit de recollida i distribució dels recursos alimentaris cuinats recuperats d'onze hotels i empreses de l'Àrea Metropolitana de Barcelona d'ésser malbaratats.

El veredicte del jurat del Premi, que està format per especialistes europeus independents en matèria de prevenció de residus, es farà públic a Budapest el dia 27 de maig.

Podeu consultar els vídeos de les activitats catalanes i dels nominats al canal Youtube de l'Agència de Residus de Catalunya.

Enguany, la VII Setmana Europea de la Prevenció de Residus se celebrarà del 21 al 29 de novembre de 2015, i el dia temàtic versarà sobre la desmaterialització. Per més informació consulteu: www.arc.cat/setmanaprevencio

Etiquetes: 

Relacionats

Article

Aquests premis destaquen les contractacions i els procediments de licitació més sostenibles, circulars i innovadors a nivell europeu

Article

Aigües de Reus ha presentat aquest dimarts, 12 de març el nou projecte de recuperació de la Bassa Nova, a l’entorn del passeig de la Boca de la Mina, que en breu es posarà a exposició pública i posteriorment es traurà a licitació per segon cop després que un primer concurs quedés desert a principi de 2023

Article

El ple ha acordat l'adhesió a la Xarxa Metropolitana de Refugis Climàtics

Butlletí