CientífiKs en Joc premiarà el millor videojoc sobre l'emergència climàtica

01/10/2021 - 09:00

CientífiKs en joc és un programa educatiu virtual del Departament de Recerca i Universitats de la Generalitat de Catalunya adreçat a l’alumnat de 5è de primària de les escoles de Catalunya. Durant el curs, les escoles participants han de dissenyar un videojoc sobre una investigadora catalana en actiu, enguany tractant l’Emergència Climàtica des de diverses perspectives de la recerca, de la mà de la investigadora escollida.

La V edició de CientífiKs en Joc ja està escalfant motors!  L’objecte d’aquest concurs és promoure la creativitat, el treball multidisciplinar, per projectes i en equip, així com fomentar el coneixement de la ciència i les científiques i els científics mitjançant el disseny d’un videojoc inèdit basat en una persona investigadora catalana.El concurs vol posar el focus en la contribució de les científiques catalanes a la ciència. Per aquest motiu, el personatge científic escollit ha de ser femení i, preferentment, que es trobi en actiu.

El concurs consisteix a dissenyar un videojoc i està adreçat a l’alumnat de 5è de primària, els alumnes hauran de definir els personatges, els reptes que es trobaran, els ambients, l’estètica, etc., però no hauran de programar el joc. Tot el que cal lliurar es pot fer amb les plantilles que es troben a la web a l’apartat Game Proposal. En aquesta edició els participants hauran de treballar colze a colze amb una investigadora dedicada al tema de l’emergència climàtica.

La IV edició ha estat coordinada per Nusos Cooperativa i impulsada pel Departament de Recerca i Universitats de la Generalitat de Catalunya.


 

Relacionats

Article

Verificat i el CREAF entrenaran professorat i adolescents en desmuntar mites falsos sobre canvi climàtic

Article

En marxa el procés per escollir les persones que constituiran l'Assemblea Ciutadana pel Clima de Catalunya

Butlletí