"Catchy Data" Una plataforma interactiva per calcular els beneficis de la pesca sostenible

Font: Oceana

12/09/2018 - 10:59

Oceana ha llançat una eina interactiva per explorar els potencials beneficis de modificar les actuals pràctiques pesqueres de la UE. L’organització ecologista ha presentat aquesta eina dies abans del seminari de pesca que organitza la Comissió Europea el 14 de setembre.    

Els usuaris de Catchy Data accediran a estimacions sobre els resultats de recuperar els estocs pesquers i pescar de manera sostenible a cada país de la UE: quant podrien augmentar les captures de les principals espècies comercials, quants llocs de treball podrien crear-se, potencials beneficis nets, guanys per als sectors relacionats, etc.

Segons Oceana, les dades mostren que si la UE pesqués sosteniblement, podria capturar gairebé un 60% més en menys de deu anys, injectar gairebé 5.000 milions d'euros al PIB comunitari i crear més de 90.000 llocs de treball. "És la primera vegada que es calculen de forma tan exhaustiva els beneficis econòmics i socials de recuperar la pesca a la UE", afirma Lasse Gustavsson, director executiu d'Oceana a Europa. "Amb aquesta nova pàgina, Oceana pretén fer més clares i accessibles les dades sobre la pesca, per donar poder així als agents socials i conscienciar de la necessitat d’acabar amb la sobrepesca".


 

Categories: 

Relacionats

Article

MENJA, ACTUA, IMPACTA et proposa un viatge de descoberta dels efectes de la nostra manera de menjar i de les extraordinàries oportunitats de millora que tenim si canviem l’actual sistema alimentari.

Article
Recomanació per Sant Jordi 2023

Terra d’aprenentatges Dotze belles històries de l’Agroecologia escolar a Catalunya és un recull que ens permet conèixer, des de la dimensió educativa, iniciatives productives alimentàries a Catalunya.

Article

El tema del concurs és “OBJECTIU ZERO RESIDUS. REDUÏM, RECICLEM, REUTILITZEM”.

Butlletí