Calella tindrà contenidors intel·ligents el 2021 amb l’objectiu de millorar el procés de reciclatge

Font: Ajuntament de Calella

23/11/2020 - 14:00

Calella posarà en marxa aquesta iniciativa amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, que finançarà el projecte amb una partida de 190.000 euros.

Calella aposta per la implantació de la tecnologia en el procés de reciclatge dels ciutadans del municipi. Els contenidors intel·ligents arriben per millorar les taxes de reciclat i facilitar la labor ecològica als consumidors; serviran per optimitzar la recollida selectiva dels residus per poder tenir estadístiques del volum o tipus de deixalla que es depositen als contenidors.  A més, l’Ajuntament de Calella complementarà aquesta tasca amb la de renovació dels contenidors que hi ha actualment al municipi. Per tant, la ciutat de Calella comptarà amb dispositius totalment renovats i els nous contenidors intel·ligents que tindran un funcionament diferent.

Els ciutadans de Calella – per poder fer un seguiment més exhaustiu i garantir la funció necessària dels contenidors intel·ligents – s’hauran d’identificar a l’hora d’anar a llançar la deixalla. Aquest nou sistema bloquejarà les tapes dels dispositius escollits i només es podran desbloquejar a través d’una targeta física i personal que tindran els usuaris, o a través del mòbil.

Ciutats com Barcelona o Manresa també faran un pas endavant en la millora del procés de reciclatge amb la implantació d’aquests contenidors. Altres com Girona ja compten amb aquest nou procés per poder oferir al municipi i al ciutadà un nou mètode, més intel·ligent i efectiu, de llançar els residus.


 

Categories: 

Relacionats

Article

49 equips participants i gairebé 20.000 € recaptats per entitats ambientals a la 6a edició de la cursa de plogging per excel·lència a Catalunya. Gràcies als participants s'ha alliberat una tona de deixalles a l’espai natural d’Osona pel que han passat.

Article

Els veïns i veïnes de Parets del Vallès ja poden demanar el servei de recollida de mobles a domicili a través de l’App Parets.

Article

Torna el R-Ciclajoguina, la campanya de reciclatge de joguines amb components electrònics. Va dirigida a nens i nenes d’educació primària de totes les escoles de la ciutat.​

Butlletí