Calcuteca! Calcula l'impacte ambiental de la teva recepta

Font: AMB

15/10/2021 - 12:49

Calcuteca és una eina ideada per conèixer millor el grau de sostenibilitat que té tot allò que mengem i a buscar alternatives que siguin més sostenibles.

La Calcuteca: conèixer l'impacte de la nostra alimentació

Aquest nou recurs de l'Àrea Metropolitana de Barcelona permet esbrinar quin impacte ambiental generen els aliments que consumim en el nostre dia a dia, i quins paràmetres hi intervenen, com ara el transport, el consum d'aigua, l'ús del sòl o la temporalitat dels aliments.

La Calcuteca també permet als usuaris crear i compartir a les xarxes socials les seves pròpies receptes de cuina de baix impacte ambiental.

Pots accedir a la Calcuteca aquí, on podràs conexier l'impacte de la teva alimentació, introduint els aliments que utilitzaras, el nombre de comensals, el mes en què l'elaboraràs, entre d'altres... I podras accedir a receptes més sostenibles.

La presentació de la Calcuteca es va fer el passat 8 d'octubre i va comptar amb la participació de la xef Ada Parellada, i del bateria del grup Love of Lesbian, Uri Bonet, que van iniciat un repte viral: conviden tothom a provar la nova eina, fent una recepta i compartint-la a les xarxes socials amb l'etiqueta #jonodevoroelplaneta.


 

Relacionats

Article

MENJA, ACTUA, IMPACTA et proposa un viatge de descoberta dels efectes de la nostra manera de menjar i de les extraordinàries oportunitats de millora que tenim si canviem l’actual sistema alimentari.

Article

ISGlobal ha desenvolupat aquesta calculadora. Introdueix els valors de temperatura ambient i humitat relativa en la calculadora de l'índex de calor i esbrina el risc d'estrès tèrmic durant onades de calor.

Notícia

L'Acord de Ciutat per l'Estratègia d'Alimentació Saludable i Sostenible Barcelona 2030 ja camina. La trobada ha estat una crida a l'acció i a la cooperació entre organitzacions per assolir objectius comuns, que són els recollits a l'Estratègia d’Alimentació Saludable i Sostenible Barcelona 2030.

Butlletí