Calcuteca! Calcula l'impacte ambiental de la teva recepta

Font: AMB

15/10/2021 - 12:49

Calcuteca és una eina ideada per conèixer millor el grau de sostenibilitat que té tot allò que mengem i a buscar alternatives que siguin més sostenibles.

La Calcuteca: conèixer l'impacte de la nostra alimentació

Aquest nou recurs de l'Àrea Metropolitana de Barcelona permet esbrinar quin impacte ambiental generen els aliments que consumim en el nostre dia a dia, i quins paràmetres hi intervenen, com ara el transport, el consum d'aigua, l'ús del sòl o la temporalitat dels aliments.

La Calcuteca també permet als usuaris crear i compartir a les xarxes socials les seves pròpies receptes de cuina de baix impacte ambiental.

Pots accedir a la Calcuteca aquí, on podràs conexier l'impacte de la teva alimentació, introduint els aliments que utilitzaras, el nombre de comensals, el mes en què l'elaboraràs, entre d'altres... I podras accedir a receptes més sostenibles.

La presentació de la Calcuteca es va fer el passat 8 d'octubre i va comptar amb la participació de la xef Ada Parellada, i del bateria del grup Love of Lesbian, Uri Bonet, que van iniciat un repte viral: conviden tothom a provar la nova eina, fent una recepta i compartint-la a les xarxes socials amb l'etiqueta #jonodevoroelplaneta.


 

Relacionats

Article

L'eficiència energètica i l'economia circular són els principals àmbits en què les organitzacions sanitàries i socials estan portant a terme accions davant de l'emergència climàtica, segons un estudi elaborat pel Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) on han participat 41 entitats proveïdores de serveis públics.

Article

MENJA, ACTUA, IMPACTA et proposa un viatge de descoberta dels efectes de la nostra manera de menjar i de les extraordinàries oportunitats de millora que tenim si canviem l’actual sistema alimentari.

Butlletí