Cada any, més de 400.000 persones a la UE moren prematurament a causa de la contaminació de l'aire

05/02/2017 - 14:19

 

Cada any, més de 400.000 persones a la UE moren prematurament a causa de la contaminació de l'aire: això és més de 10 vegades el nombre de víctimes d'accidents de trànsit. La contaminació també fa emmalaltir altres 6,5 milions de persones d’asma, bronquitis o accidents cerebrovasculars. La vegetació i la fauna també es veuen afectats, gairebé dos terços dels ecosistemes europeus estan amenaçats pels efectes de la contaminació de l'aire.



El cost total per implementar el paquet de directives d'aire net s'estima en al voltant de 2.2 bilions d’euros a l'any fins al 2030. No obstant això, al voltant de 3,3 bilions d’euros a l'any es podrien estalviar en costos directes causats per la contaminació de l'aire d'una altra manera, més entre 40 i 140 milions d’euros addicionals en costos indirectes (per exemple, relacionats amb la millora de la salut de les persones).

Això significa que els beneficis esperats per a la societat són més de 20 vegades el cost de l'aplicació de la legislació.

La web Cleaner Air for all de la Comissió Europea dóna eines i informació per fer front a la contaminació de l'aire a Europa.


 

Categories: 
Etiquetes: 

Relacionats

Entrevista
Carolyn Daher, coordinadora de la Iniciativa de Planificació Urbana, Medi Ambient i Salut d'ISGlobal

L’EPHA va publicar un informe on va demostrar que, a Barcelona, els costos anuals en l’àmbit sanitari derivats de la mala qualitat de l'aire s’enfilen fins als 1.256 euros per persona.

Butlletí