Buycott, una app per facilitar el consum responsable

Redacció
01/07/2014 - 00:00


Ni el consumidor millor informat és capaç, avui dia, de saber qui està darrere de totes les marques. La diversificació empresarial, el màrqueting, la complexitat o poca transparència de l'etiquetatge ho posen difícil a aquells que pretenen fer un consum totalment respectuós amb el medi ambient, per exemple, o les condicions laborals, A més de saber exactament que conté el que estan consumint.

A més, tampoc és fàcil destriar aquelles empreses que s‘apunten fàcilment a l'etiqueta verda o el compromís social per un tema d'imatge.

Per aconseguir més informació i passar per damunt de les pràctiques poc transparents en la publicitat, un jove americà, Ivan Pardo, ha dissenyat una aplicació mòbil anomenada 'buycott'. El nom, que vol ser lo contrari al boicot, facilita a través del codi de barres del producte informació sobre quin és el seu origen.

L'aplicació permet escanejar el codi de barres de béns de consum per donar accés a informació detallada del producte, a nivell nutricional, però també sobre la marca i el grup al qual pertany. Vol arribar als últims graons de la informació per fer transparents també aquelles pràctiques empresarial que ens poden fer prendre una decisió o altra, com ara el seu recolzament a grups polítics determinats (allà on les donacions són publiques) o a causes que segons el consumidor poden ser justes o injustes.

L'aplicació també permet afegir-se a les "campanyes" per a causes específiques. Cal destacar que la major part de les vegades que s'utilitza l'app en l'actualitat té a veure amb accions contra l'experimentació amb animals o bé per a la visualització de la presència d'OMG en les etiquetes.
Etiquetes: 

Relacionats

Article

El malbaratament és un problema global, atès que més de 1.300 milions de tones d’aliments es perden globalment des del camp fins als nostres plats.

Article

ACTUA X 25 és el nom de la iniciativa que aglutina totes les accions que formen part dels actes de celebració dels 25 anys de la Xarxa d’Escoles Verdes.

Article

MENJA, ACTUA, IMPACTA et proposa un viatge de descoberta dels efectes de la nostra manera de menjar i de les extraordinàries oportunitats de millora que tenim si canviem l’actual sistema alimentari.

Butlletí