Boxsal, picnics amb estil i que no deixen petjada

Ambientòloga, especialitzada en ecodisseny
27/08/2010 - 00:00

Boxsal consisteix en un maletí biodegradable en el qual es poden trobar tots els utensilis necessaris per fer un picnic per a quatre persones (gots, coberts, plats, tovallons, safates, etc.), els quals també són biodegradables. L'equip inclou bosses d'escombraries també compostables.

En quina/es fase/s sóc més sostenible? Per què?
-
Eliminació: Aquest pack pensat per fer picnics sostenibles redueix els residus associats a l'ús d'utensilis no biodegradables, de plàstic. A més, el maletí, es pot fer servir per moltes altres activitats i funcions.

Però... no queda molt clar si els utensilis, més enllà de ser biodegradables al final de la seva vida útil, es poden reutilitzar nombroses vegades. Aquest aspecte resulta especialment important, ja que tot i que la fabricació de productes biodegradables resulta de gran interès per a la reducció de residus, més interessant resulta encara allargar la seva vida útil. I, de moment, són pocs els productes biodegradables, tot i que n'hi ha, que hagin fugit del concepte "usar y tirar". Concepte que, altrament, hauríem d'evitar ja que d'entrada ja resulta molt poc sostenible.

Especial ECOdissenys a Sostenible.cat:

(...)
32. Pensa abans d'escriure: un bolígraf 98% biodegradable
33. Emeco 111 navy chair = 111 ampolles de Coca-Cola en una cadira
34. Relaja, o com un moble urbà pot esdevenir una eina per al desenvolupament sostenible local
35. Nokero N100: una bombeta solar per a l'altre 90%
36.. Es pot transformar el soroll en electricitat? Sonea, una bona idea però... inviable?
37. Annie, una cadira que abans anava de compres

 

 

Etiquetes: 

Relacionats

Article
Recomanació per Sant Jordi 2024

La publicació coral Educación ecosocial a la luz de los siete saberes de Edgar Morin - d'accés gratuït - ha estat coordinada per José Manuel Gutiérrez-Bastida i José Ignacio De Guzmán-Alonso.

Article
Recomanació per Sant Jordi 2024

Un conte la temàtica principal del qual és l’aigua i la sequera, en el context d'uns animalons que viuen a la Fageda d’en Jordà.

Article
Recomanació per Sant Jordi 2024

Estimada Collserola és un llibre de Raúl Deamo per Barcelona Carnet de Voyage.

Butlletí