Bon profit, Ms. Napkin o tornar als tovallons de tela

26/09/2011 - 00:00

Bon profit Ms. Napkin és un original producte per a la llar que, evocant formalment un gerro, ajudarà a deixar de banda els tovallons de paper. Es tracta d'un gerro-dispensador de tovallons pensat per a revitalitzar l'ús del tovalló de tela a la taula amb l'atractiu que, al ser produït per mans artesanes, cada gerro és una peça única.

Podeu veure aquí el procés d'elaboració.

Per als més pràctics aquest no deixa de ser un producte "poètic" amb poc poder per capgirar tendències o tenir un gran impacte. Però ens ha semblat realment interessant el fet que s'atreveixi a replantejar conceptes i vulgui potenciar l'economia i artesania local, a través de l'ecodisseny, buscant nous -i al mateix temps antics- camins-.

En quina/es fase/s sóc més sostenible? Perquè?

- Material: la mayólica calcáera és un tipus de ceràmica no contaminant. D'aquesta ceràmica artesanal es recupera tot, tant la ceràmica seca com la fresca i del vidriat també i a més, aquest no porta plom.

- Producció: Fomenta l'economia local i la realització artesana, concretament a Manises (ciutat de gran tradició ceramista).

Però... els productes artesanals no poden competir en preu amb els productes industrialitzats. Així que caldrà veure l'acceptació real dels clients.

Etiquetes: 

Relacionats

Article
Inici de les proves pilot de l’Aplicació mòbil per a la detecció de zones tranquil·les urbanes

L'entitat Science For Change coordina el projecte pilot SoundCollect, en el que s’està desenvolupant una eina gratuïta de ciència ciutadana que permet el monitoratge de dades del so a les zones urbanes tranquil·les. 

Article

La Mancomunitat Penedès-Garraf inicia una campanya per abordar la problemàtica del residu tèxtil als municipis del territori. Amb la campanya "Està de Moda", es busca informar i conscienciar sobre la importància de reduir, reutilitzar i reciclar les peces de roba per mitigar l'impacte ambiental.

Article

Maresme Circular publica un manual per ajudar als restaurants i menjadors escolars a prevenir el malbaratament alimentari

Butlletí