Blog Action Day: milers de blocs contra el canvi climàtic

Font: Xarxanet.org
12/10/2009 - 00:00
Un any més, el Blog Action Day pretén ajuntar milers de blocaires d'arreu del món per defensar una causa social.. Enguany, el 15 d'octubre, els blocaires del món denunciaran el canvi climàtic

Des de l'any 2007, cada 15 d'octubre s'ha convertit en un dia assenyalat per als blocaires compromesos amb les causes socials. És el Blog Action Day, dia en què els blocaires realitzen una acció conjunta a nivell internacional. L'objectiu és que a la xarxa es parli aquell dia en concret d'un tema social i es cregui debat al voltant d'aquest. Ja ho diu el seu lema: "Un dia. Una causa. Milers de veus" (One day. One issue. Thousands of voices).

Enguany el tema que s'ha triat és el canvi climàtic, considerat pels organitzadors/ores com la major amenaça que afronta el nostre planeta, no només perquè amenaça el medi sinó que també perquè pot provocar fam, inundacions i guerres.

El procés per participar en aquesta acció conjunta és el següent: Primer de tot, cal registrar el vostre bloc a la plana oficial de la iniciativa i afegir un banner del Blog Action Day a la vostra bitàcora. El 15 d'octubre haureu de publicar un post al voltant del canvi climàtic amb un enllaç a la plana oficial i l'etiqueta 1BAD09'.

També hi ha d'altres maneres de participar al Blog Action Day, com per exemple organitzant accions paral·leles que no cal que siguin cibernètiques. Els organitzadors/ores aniran publicant propostes, però si vosaltres teniu idees les podeu aportar també. La idea és que s'aprofiti aquest dia per sensibilitzar a la ciutadania sobre els efectes devastadors del canvi climàtic.

El 2008 aquesta acció va estar dedicada a la pobresa. Hi van participar més de 12.000 blocaires que amb els seus posts van arribar a 14 milions de persones. Enguany es volen superar aquestes xifres i fer sentir la veu dels blocaires contra el canvi climàtic a tot arreu.

Via: Xarxanet.org

AdjuntMida
Image icon blogactionday.jpg6.26 KB

Relacionats

Article

L’Observatori de l’Aigua de Terrassa, OAT, l’òrgan de participació ciutadana vinculada al servei d’abastament municipal, celebra el cinquè aniversari de la seva creació.

Article

El Comitè Municipal de Sequera s’ha reunit per fer seguiment de les mesures d’estalvi i gestió de l’aigua que s’estan duent a terme a Mollet. Durant la reunió s’ha tornat a constatar la bona gestió de l’aigua que s’ha fet a la ciutat que ha permès reduir en un 50% el consum d’aigua municipal en un any.

Article

Publicats els resultats de la sisena edició d’aquesta campanya de conscienciació i bones pràctiques per a l’estalvi d’energia i aigua i la reducció d’emissions de l’Ajuntament de Barcelona.

Butlletí